La demarcació de Tarragona registra ocupacions del 85% per Setmana Santa

La recuperació turística ha estat una realitat amb un gran protagonisme de l’ambient esportiu i familiar

Per . Actualitzat el

La Setmana Santa del 2022 ha estat la de la recuperació del turisme a la demarcació de Tarragona amb un gran protagonisme de l’ambient esportiu i familiar. Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) l’entitat que representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació, afirma que “finalment, calculem que l’ocupació mitjana en hotels, càmpings i apartaments ha estat propera al 85%, sobretot entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua. Les reserves de darrera hora del mercat de proximitat han fet possible arribar a aquestes dades”.

Cabré n’ha fet una valoració positiva, tot i reconèixer que no s’ha arribat a les xifres de pernoctacions de la Setmana Santa de 2019: venim de dos anys sense activitat per Setmana Santa i ara, un cop sembla que la normalitat està tornant, podem dir que hem aconseguit recuperar unes xifres properes a les de 2019. Les ocupacions d’enguany han estat altes o molt altes, tot i que el 2019 hi havia més places disponibles. Estem satisfets“.

Cabré també s’ha mostrat molt positiva respecte a la recuperació de les competicions esportives aquest any, l‘aposta que hem fet, tant el sector privat com el públic, pel turisme esportiu és un èxit rotund. Gràcies a totes les competicions hem pogut garantir una Setmana Santa amb una bona ocupació i sense patir per si farà bon temps. El fet d’organitzar tantes competicions esportives a Salou, Cambrils i Vilaseca que utilitzen instal·lacions de tota la Costa Daurada fa que ens puguem planificar amb antelació i també ens ajuda molt a desestacionalitzar”. Properamnt, a la Costa Daurada es seguiran duent a terme competicions esportives internacionals com, per exemple, l’ISPS Handa Championship de golf amb algun dels millors jugadors d’Europa que es realitzarà a Infinitum del 21 al 24 d’abril.

Cal recordar que, a més dels esdeveniments esportius, aquestes dates la demarcació de Tarragona també acull turisme sènior procedent de l’IMSERSO, que es troba actualment allotjat en diversos establiments hotelers. Durant el que queda d’abril i tot el mes maig, el turisme internacional de centre Europa, així com la touroperació britànica i irlandesa seran els principals visitants de la demarcació de Tarragona