Una onada àrtica deixa temperatures de fa 30 anys aquest mes d’abril

En alguns racons de muntanya ha fet més fred que els darrers tres hiverns

Per . Actualitzat el

Els primers dies d’abril del 2022 han estat plenament hivernals a conseqüència de l’arribada d’una massa d’aire d’origen àrtic. Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), entre el divendres i el dissabte passat el vent del nord va bufar amb força en els llocs típicament més ventosos del país i la baixada de temperatura es va deixar sentir sobretot en les àrees de muntanya, amb nevades en el vessant nord del Pirineu.

El diumenge al matí va nevar de manera anecdòtica en comarques del litoral i prelitoral, gairebé fins i tot en la riba de la mar, però sense quallar. Quant a la temperatura, va baixar fins a -16 graus a 2.500 metres i en alguns sectors de muntanya va fer més fred que els últims tres hiverns.