El CAP Torredembarra posa en marxa l’ampliació provisional del seu espai assistencial

El centre de salut ha crescut en més 400 m2 amb la instal·lació de dos mòduls que milloren el servei d’urgències i l’atenció pediàtrica

Per . Actualitzat el

Des d’aquesta setmana la població assignada a l’ABS de Torredembarra té al seu servei un equipament sanitari que ha vist ampliat el seu espai assistencial en més de 400 metres quadrats gràcies a la instal·lació i a l’equipament de dos pavellons prefabricats destinats a millorar el servei d’atenció continuada (urgències) i l’atenció pediàtrica.

 El primer pavelló, que comptarà amb connexió directa amb l’edifici principal del centre assistencial, té una superfície útil de 172m2 i ha permès ampliar el servei d’atenció continuada amb 6 nous boxs d’urgències, una nova sala d’espera i una nova zona d’atenció a l’usuari. Aquests espais s’afegeixen als 4 boxes polivalents i a les dues consultes de medicina general i infermeria que ja existien a l’àrea d’atenció continuada del CAP. El mòdul disposa també d’accés directe des del carrer per a persones amb autonomia i, a la part posterior, un accés per a ambulàncies, tant per a arribades com per a trasllats.

 El segon pavelló, amb accés exclusivament des del carrer, té una superfície de 240m2 i es destina a millorar l’atenció a la població pediàtrica de l’Àrea Bàsica de Salut. L’ampliació posa a disposició de la ciutadania un total de 6 noves consultes (tres de pediatria i 3 d’infermeria pediàtrica), així com una sala d’espera, atenció a l’usuari i lavabos específics per a la unitat d’atenció infantil. Aquest mòdul comporta una gran millora en el número de consultes i en la separació d’espais i fluxos de pacients. El projecte i la direcció tècnica d’aquesta obra d’ampliació ha estat en mans de la Xarxa Santa Tecla.

 L’ABS de Torredembarra, pertanyent a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i gestionada per la Xarxa Santa Tecla, té una població assignada de 34.713 i una població resident de 35.413. Des de Torredembarra es presta servei al CAP i consultoris locals de: Torredembarra, Altafulla, Bonastre, Creixell, La Nou de Gaià, La Pobla de Montornès, La Riera de Gaià, Ardenya, Roda de Berà, Salomó i Vespella de Gaià.