El Port Tarragona, la infraestructura portuària que més creix del TOP10 de ports de l’Estat amb un 18,3% més de tràfics al 2021

L’exercici 2021 ha permès superar àmpliament l’objectiu de 30 milions de tones

Per . Actualitzat el

El president de Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha presentat avui les dades d’activitat de l‘exercici 2021 de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT). Port Tarragona ha estat el port que més ha crescut del TOP10 dels ports del sistema estatal, amb un creixement de tràfics d’un 18,3 % i se situa en el 5è lloc del rànquing estatal de ports en tràfic marítim. El port tarragoní ha tancat l’exercici 2021 amb 31,16 milions de tones de mercaderies mogudes impulsat per importants increments en les tres categories de mercaderies; líquids a granel, sòlids a granel i mercaderia general.

Els bons resultats de tràfics venen acompanyats per unes bones xifres econòmiques. El Port de Tarragona ha tancat l’exercici 2021 amb uns ingressos de 53,23 milions d’euros, un resultat d’explotació de 4,2 milions d’euros i cash flow de 22,6 milions. Josep M Cruset ha confirmat que “les xifres de 2021 han superat de llarg les previsions de l’APT, sobrepassant els 30 milions de tones inicialment previstos, assolint nivells prepandèmics en el primer any post COVID”. Cruset ha atribuït aquests bons resultats a l’excel·lent comportament dels tres grans grups de mercaderies. Els Líquids a Granel han superat els resultats de l’any 2020 amb un increment del 15,4%, els Sòlids a Granel amb un 19,5% i la Càrrega General amb un 48,2%.

Les xifres de l’any 2021 s’apropen així a les dels anys anteriors, superiors als 30 milions de tones, i amb un dinamisme propi del 2019, que va ser un any rècord amb 33 milions de tones. El president del Port ha explicat que “són resultats propis d’anys previs a la COVID19 i és el reflex de l’esforç, el treball i l’esperit de resiliència de totes les persones treballadores de l’Autoritat Portuària de Tarragona”.