Exposició ‘Ahir-Avui’ al Tinglado 1 del Moll de Costa

Mostra fotogràfica sobre la retrospectiva històrica del Port de Tarragona i l’evolució dels seus espais

Per . Actualitzat el

El Tinglado 1 acull una exposició de producció pròpia ‘Ahir-Avui’, fruit dels fons emblemàtic que manté el Port de Tarragona a través de dues entitats que tenen cura de servar i difondre el llegat portuari: l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona.

Sota l’epígraf descriptiu de l’exposició, ‘Fotografies històriques i actuals del Port de Tarragona’, el Port de Tarragona mostra el seu fons fotogràfic portuari que descriu una part fonamental de la ciutat i de la vida econòmica del territori.

L’exposició neix gràcies al gran nombre de fotografies històriques que ha conservat el Port de Tarragona, moltes de les quals són a l’Arxiu del Port, amb més de 12.000 registres, i al Museu de Port. La majoria són imatges espectaculars dels indrets portuaris més representatius i les més impactants són de començaments del segle XX.

El projecte es va concebre durant el confinament i consisteix a tornar a realitzar una fotografia des del mateix punt de vista de la imatge històrica, acompanyat de diferents treballs de modificació bidimensional per aconseguir aquest efecte.

De les cinquanta imatges que formen part del projecte ‘Ahir-Avui’ que es poden veure en un vídeo, a l’exposició se’n mostren vint-i-tres, acompanyades de la corresponent descripció.

Amb aquesta iniciativa es constata que el Port de Tarragona és un dels ports, en l’àmbit internacional, que millor ha sabut conservar el seu patrimoni històric i arquitectònic. Tot i que aquests espais han canviat la seva funció inicial, en l’actualitat, la majoria formen part de l’engranatge cultural i social de la nostra ciutat.

El projecte ‘Ahir-Avui’ és un treball obert del qual, en un futur, poden anar sorgint noves propostes, que de ben segur seran reeixides.

L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar, en horari de 10 a 13 h i de 16 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.

La mostra romandrà oberta fins al 27 de març de 2022.