La Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla lidera un estudi pilot d’integració de dades

Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Tarragona

Per . Actualitzat el

La Xarxa Santa Tecla, i totes les seves fundacions adherides, entre elles la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, ha estat pionera a tenir una visió integradora dels àmbits sanitari i social al nostre país. Posant de manifest la urgència d’abordar les necessitats de salut pública i socials de la ciutadania de manera integral, no fragmentada.

Donada la trajectòria assolida en aquest camp, la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, amb el suport de la Diputació de Tarragona i la complicitat de l’empresa experta en la gestió de dades d’IN2 Innovating 2 Gether, lidera aquest estudi pilot amb l’objectiu d’oferir als gestors de l’àmbit municipal i supramunicipal (diputacions, consells comarcals, ajuntaments…) un conjunt d’indicadors relatius a la població del seu territori i un anàlisi, conclusions i recomanacions, que els permeti prendre decisions en l’àmbit de les seves competències orientades a la millora de les prestacions socials i de salut pública en la seva zona de referència.

Catalunya és un territori que genera moltes dades de diverses fonts d’informació, especialment de l’àmbit sanitari, majoritàriament estan fragmentades i disperses, i és precisament aquí on rau la necessitat observada de construir una eina que permeti la integració de dades en l’àmbit territorial de diverses fonts de manera automatitzada, per tal de poder extreure indicadors que contribueixin a l’atenció integral de les necessitats de salut pública i socials de la ciutadania i d’un territori.

Aquest estudi pilot s’ha donat a conèixer i s’ha contrastat amb les administracions locals de la comarca del Baix Penedès i la Diputació de Tarragona, coincidint tots en la necessitat de la seva existència. La voluntat d’aquest projecte és que s’introdueixi i s’estengui a altres territoris.