L’Ajuntament d’Altafulla engega el programa Benvingut nadó

Es pretén donar valor a la celebració dels naixements de nous altafullencs i altafullenques de cara a l’any vinent

Per . Actualitzat el

L’alegria i la il·lusió d’estar esperant un nadó és única. I les sensacions que comporta també: veure, per exemple, com a la família i als amics se’ls il·lumina la cara quan se’ls dona la bona notícia. Per això, l’Ajuntament d’Altafulla vol posar en valor, a partir de l’any vinent, les celebracions de benvinguda als nadons del municipi.

El consistori ha engegat un programa amb el títol ‘Benvingut nadó’ que, a banda d’enviar a les famílies una carta de benvinguda al nounat on es presenta el municipi i tots els serveis amb què disposen com a família com es feia fins ara, a partir del 2022 també se’ls farà entrega d’una canastreta amb productes artesanals elaborada per la Cooperativa Niu, de les altafullenques Noemí Ferret i Rebeca Luciani, que recentment ha estat reconeguda en els Premis Emprèn 2021 de la Diputació de Tarragona.

La coalcaldessa Alba Muntadas ha explicat que es tracta d’una iniciativa que “tenien en ment feia mesos” i que el naixement de la Cooperativa Niu, de les veïnes Noemí Ferret i Rebeca Luciani, ha propiciat la seva posada en marxa. Totes tres s’han mostrat satisfetes amb el resultat, ja que el programa combina l’artesania i la benvinguda de nadons a la vila amb l’economia social.

La Cooperativa Niu ha agraït a l’Ajuntament d’Altafulla el seu suport, ja que ha estat “el primer ajuntament que va confiar en nosaltres quan el nostre projecte existia només sobre el paper”. A partir d’aquí, són altres els ajuntaments com el de Creixell o Amposta que també els han demanat aquest paquet personalitzat de benvinguda per als seus nous veïns i veïnes.

L’Ajuntament d’Altafulla ha encarregat a la Cooperativa Niu un total de 50 unitats per un valor de 120 € cada una, i que es lliuraran a tots els infants que neixin a Altafulla a partir de l’1 de gener de 2022. Es calcula que a la vila neixen una quarantena d’infants cada any.