Tarragona celebra el Dia de les Persones amb Discapacitat

Es farà un gran acte festiu i reivindicatiu als Jardins del Camp de Mart on assistiran més de 400 persones

Per . Actualitzat el

Demà divendres 3 de desembre a partir de les 9.45 h, iniciarà un gran acte festiu i reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es farà als Jardins del Camp de Mart i on hi assistiran més de 400 persones. La trobada començarà amb un esmorzar de coca i xocolata i la benvinguda a càrrec de la consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal.

A les 10.30 h iniciarà la lectura compartida del Manifest elaborat i aprovat pel Consell Municipal de la Discapacitat, amb el títol del lema d’enguany Re-units som gegants, re-unides som gegantes; que llegiran entre els representants dels diversos grups polítics i els membres de les entitats Fundació Estela, Todos en Azul, Estefania Grangé, Club La Muralla, Fundació Onada , Once i Aspercamp; Manifest que tancarà l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Seguidament, a les 10.45 h hi haurà una acció reivindicativa a càrrec de la Fundació Estela sota el nom de Desitgem i seguim construint, mentre s’anirà construint un puzle gegant amb 22 peces que formaran un mural amb el lema d’enguany. A continuació, a les 11.15 h s’interpretarà conjuntament la cançó La Vacuna 2020 duta a terme per STO SOLC. I finalment, a les 11.25 h, l’acte clourà amb la ballada de la Geganta Frida, el Gegantó Sant Rafael i el grup de timbalers del CEE Sant Rafael.

L’acte complirà amb totes les mesures de seguretat de la covid-19; serà interpretat en llengua de signes catalana i també hi haurà a disposició dels presents un manifest en lectura fàcil, Braille i pictogrames.

Les celebracions del dia clouran a les 20h amb la il·luminació en taronja de les façanes de l’Ajuntament de Tarragona, l’Espai Jove Kesse, el Mercat Central, de la Torre dels Vents i l’Hospital de Santa Tecla.