Els tràfics al Port Tarragona superen els 3 milions de tones a l’octubre

Es tracta de la xifra més alta des de març de 2019

Per . Actualitzat el

El Port Tarragona ha marcat un mes d’octubre de rècord arribant a unes xifres de tràfics que no s’aconseguien des de març de 2019. Amb les 3.059.266 de tones mogudes durant el desè període de l’any, els molls tarragonins ja han operat 26.575.770 tones en el que portem de 2021, en una clara tendència cap a la recuperació. 

El moviment de vaixells també augmenta fins les 253 escales el que suposa un increment proper al 30% respecte octubre de 2020 i marca una xifra de rècord que no s’assolia des de desembre de 2016 quan hi va haver al Port de Tarragona 270 escales. 

Líquids a doll i productes energètics al capdavant 

Per grups, els líquids a doll lideren amb 1.744.361 de tones mogudes, els sòlids a granel són els segons amb 1.119.938 de tones i un augment el 22,5%, mentre que la càrrega general és la protagonista del major creixement respecte 2020 amb 62,4%. 

Per mercaderies, els productes energètics encapçalen amb un moviment de 2.013.079 de tones i un augment del 21,2% respecte 2020, els productes agroalimentàries i ramaders es troben en segona posició amb 643.345 tones, els cereals i farines i olis i greixos són els productes més destacats en aquest grup. 

Els Productes siderúrgics continuen mantenint les xifres rècords dels mesos anteriors empenyen a la mercaderia general convencional a superar les xifres de la sèrie històrica del Port de Tarragona. Per la seva part, el moviment de fruita, sense comptabilitzar les hortalisses, registren el segon millor octubre en importància. 

Connexions mundials 

En el rànquing de principals països amb activitat amb el Port de Tarragona destaca en primer lloc Líbia, el seu principal tràfic és en els líquids a doll, Rússia és la segona del rànquing amb activitat compartida entre líquids i sòlids a lloure. En aquesta llista apareix Itàlia, que puja al tercer lloc, Algèria, Nigèria, els Estats Units d’Amèrica, Turquia, Brasil i Guinea Equatorial.