La Xarxa Santa Tecla, distingida per la Cambra de Tarragona per la seva tasca en temps de pandèmia

Per . Actualitzat el

Francisco Toledo, president de Puertos del Estado, ha estat el convidat d’honor a la 24ena edició dels Premis a la Internacionalització, que anualment atorga la Cambra de Tarragona, i reconeix a aquelles empreses que s’han distingit en la seva activitat comercial a l’exterior.

Azufrera y Fertilizantes Pallarés, Afepasa, (Premi a la Trajectòria Internacional), Infinitum (Premi al Creixement Internacional), Port de Tarragona (Premi Extraordinari a la projecció exterior del Territori) i la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla (Premi a l’empresa socialment responsable amb la Covid-19) han estat les empreses i institucions guardonades en un esdeveniment que es recupera després de l’ajornament patit l’any passat a causa de la pandèmia.

 

Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla

Premi a l’empresa socialment responsable amb la Covid-19

La Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla és l’agrupació sanitària i social sense ànim de lucre més gran de Catalunya. I és de Tarragona.

Integrada per sis fundacions i un consorci d’atenció a la dependència, dona feina a més de 3.000 professionals i, en concert amb les administracions locals i la Generalitat, vetlla per la salut i el benestar de la ciutadania del Baix Penedès i del nord del Tarragonès.

En l’àmbit sanitari, la Xarxa presta atenció hospitalària, sociosanitària i d’atenció primària. En l’àmbit social, serveis especialment adreçats als col·lectius vulnerables, com són la gent gran amb dependència, les persones amb discapacitat i la infància en situació de risc.

El compromís de la Xarxa de Santa Tecla amb Tarragona és històric i únic a Catalunya. Cal remuntar-se al segle XII, concretament fa 850 anys, per trobar els orígens de l’Hospital de Santa Tecla. L’històric hospital és l’origen de la Xarxa Sanitària i Social que coneixem avui. Un organització que, en temps de pandèmia, ha estat a l’altura de les circumstàncies.

L’equip humà de la Xarxa de Santa Tecla ha ajudat el territori a fer front a la Covid tant des del punt de vista de l’atenció a la malaltia com des de la prevenció, tot evitant aglomeracions al centres de salut i a les residències, mantenint la qualitat assistencial, atenent el malalt i reduint el risc de contagi i propagació de la malaltia.

Per tot plegat, junt amb l’aposta per la investigació en col·laboració amb altres hospitals de Catalunya i l’Estat espanyol, la Xarxa de Santa Tecla és mereixedora del Premi a l’empresa socialment responsable amb la covid.

Ha recollit el Premi Joan M. Adserà, director general de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

 

Azufrera y Fertilizantes Pallarés

Premi a la Trajectòria Internacional

Azufrera y Fertilitzantes Pallarès es dedica a la manipulació, producció, envasat i comercialització de sofres i agroquímics ecològics en les seves diferents varietats emprant-se, en un 90 per cent, en aplicacions agràries com a fungicida.

Fundada l’any 1893 a Tarragona, avui és ja el productor més gran d’especialitats de sofre del món. Dona feina a 70 persones i factura 20 milions d’euros, el 65 per cent amb l’activitat internacional, atès que exporta a més de 100 països.

Empresa en constant innovació. En els últims anys ha desenvolupat amb èxit la tecnologia Sultech, resultat de la combinació de dues tecnologies amb un enorme potencial i valor a nivell agrícola, com són l’obtenció de sofre microbiològic, procedent de bacteris naturals, i la seva innovadora i exclusiva formulació.

Afepasa ha invertit aquest any 10 milions d’euros en una nova planta en el seu centre de producció de Constantí, la qual cosa li permetrà donar el salt a la fabricació de bioestimulants ecològics, amb base al seu nou desenvolupament de sofre. La nova planta estarà operativa d’aquí a poques setmanes.

Ha recollit el Premi Manel Montaño, director general d’Afepasa des de l´any 2011.

Infinitum

Premi al Creixement Internacional

Grup empresarial dedicat a la gestió integral d’un resort de golf, la seva promoció inmobiliaria, instal·lacions esportives i diversos restaurants. El grup , integrat per dues empreses, Infinitum i Infinitum Travel, dona feina a un centenar de treballadors.

Infinitum, propietat de CriteriaCaixa, compta amb instal·lacions per a la pràctica del golf de 45 forats distribuïts en tres camps: Lakes, Ruins i Hills, que aquest any ha estat inclòs entre els 100 Millors Camps d’Europa Continental.

El resort, que ha estat nomenat com a “Millor Complex de Golf d’Europa” als World Golf Awards per tercer any consecutiu, compta a més amb dues Cases Club, cinc punts de restauració i un club de platja d’avantguarda.

Amb nombrosos reconeixements a les seves polítiques mediambientals, recentment s’ha activat la primera fase de la seva promoció immobiliària amb 150 habitatges d’alt standing.

Infinitum és un producte únic al sud d’Europa. A més, la seva aportació és decisiva per complementar els atractius de la Costa Daurada.

Ha recollit el Premi, Mariluz Pujol, Directora Corporativa d’Infinitum.

Port de Tarragona

Premi Extraordinari a la projecció exterior del Territori

El Port de Tarragona, amb més de 2.000 anys d’història, promou la integració dels agents econòmics, empresarials i socials del territori com a model d’èxit en el desenvolupament d’una infraestructura que genera un impacte socioeconòmic vital en el creixement de les Comarques de Tarragona i de tot Catalunya.

L’aposta per la intermodalitat, la diversificació de tràfics, i les inversions en noves infraestructures, fan del Port de Tarragona una organització clau per la transformació i tracció econòmica del territori en els propers anys.

L’ampliació i modernització de la terminal intermodal de la Boella, la construcció de PortTarragona Terminal a Guadalajara i el desenvolupament de la Zona d’Activitat Logístiques contribuiran al creixement dels tràfics de mercaderies i reforçaran el paper de hub logístic del Port de Tarragona connectant la Mediterrània amb el centre de la península i amb el nord d’Europa.

El Port de Tarragona és un motor de projecció exterior, una referència claríssima a la Mediterrània, especialment pel que fa als tràfics històrics, com el petroquímic, donant servei al Hub petroquímic més important del sud d’Europa on es concentra el 25% de la producció de l’Estat espanyol, o l’agroalimentari, que dóna servei a empreses de fabricació de pinsos per alimentar 140 milions de caps de bestiar dins del seu hinterland.

Però també per altres tràfics més nous, com la pasta de paper, convertint-se el Port de Tarragona en líder al mediterrani, amb 43.000 tones al mes de setembre de 2021, superant els resultats record del 2019, o bé la nova línia ro-ro amb Turquia, que s’ha iniciat enguany amb gran èxit, o, per esmentar-ne algun més: els creuers: el Port de Tarragona, liderant la Taula Institucional de Creuers ha contribuït activament a posicionar Tarragona i el seu territori com a destinació turística de primer nivell al Mediterrani.

Gràcies a tot aquest esforç, tenacitat i força tractora, el Port de Tarragona és avui el 5è port del sistema portuari estatal, per davant de Bilbao, ocupant una posició de rellevància en el rànquing de Ports de l’Estat.

Ha recollit el Premi Josep Maria Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona.