Celebrat el segon Espai d’Opinió Port Tarragona centrat en el transport de mercaderies per ferrocarril

El grup de treball està format per una vintena de persones representatives del teixit social i cultural de la ciutat de Tarragona i del territori

Per . Actualitzat el

Després de l’èxit de la primera edició, l’objectiu d’aquesta segona trobada, celebrada el dijous 11 de novembre, ha estat debatre amb actors de l’entorn del Port sobre el transport de mercaderies per ferrocarril 

El grup de debat obert a la participació de la societat civil tarragonina, batejat com Espai d’Opinió Port Tarragona ha reunint una vintena de representants del teixit social i cultural de la ciutat de Tarragona, de Vila-seca i d’altres poblacions de la zona d’influència del Port. 

En aquesta segona trobada els integrants del grup han tractat temàtiques sobre el ferrocarril i el transport de mercaderies. L’objectiu del debat ha estat tractar d’un tema d’actualitat en que el Port de Tarragona hi juga un paper fonamental per ser una infraestructura logística de primer ordre amb un gran interès per aquest mitjà de transport. 

L’entrada amb funcionament en els propers anys del Corredor del Mediterrani i la utilització de la línia de la costa de Tarragona amb el tercer fil per al transport de mercaderies ha copsat gran part del debat. 

Què és l’Espai d’opinió Port Tarragona? 

L‘Espai d’Opinió Port Tarragona’ està format per 17 persones amb perfils diversos. Els anomenats i anomenades ‘panelistes’ són representants del sector social, sanitari, cultural, ambiental, comunicatiu, del comerç, de l’hostaleria, educatiu, professional, salut alimentària, ONG, associacions de veïns i, finalment també, del sector de les emergències. 

El que busca l’espai d’opinió és establir un diàleg, una comunicació bidireccional, entre el Port i persones estretament vinculades a totes aquestes activitats per tal de millorar les relacions amb l’entorn social d’aquesta infraestructura logística. 

Aquest grup de treball, a través d’un debat moderat per l’empresa d’estudis sociològics i de mercats Ceres, tracta mitjançant reunions periòdiques, per detectar i tenir diferents punts de vista sobre les activitats logístiques i culturals del Port i sobre les relacions dels diferents actors de l’entorn portuari amb el Port. 

L‘Espai d’Opinió Port Tarragona’ és un canal de comunicació obert a la participació ciutadana. El Port de Tarragona posa a disposició de les persones que ho desitgin l’adreça de correu electrònic espaiopinio@porttarragona.cat per tal de rebre temàtiques, suggeriments, inquietuds i propostes per poder-los tractar a les reunions periòdiques amb els i les panelistes; i també recollir les dades de contacte de les persones (nom, cognoms, entitat o empresa, càrrec i telèfon de contacte) que desitgin participar en aquest grup de treball quan s’obri un nou període d’incorporació de nous panelistes per motius de renovació o ampliació