L’Arxiu del Port celebra el Dia Internacional del Patrimoni Mundial

Organitza sortides per conèixer la ‘Ruta Patrimonial del Port Tarragona’

Per . Actualitzat el

L’Arxiu del Port de Tarragona se suma a la celebració del Dia Internacional del Patrimoni Mundial organitzant dues sortides guiades i, gratuïtes, per conèixer la ‘Ruta Patrimonial del Port Tarragona’. Les sortides estan previstes per al dissabte 13 i diumenge 14 de novembre a les 11 h. Es tracta d’una sortida d’una hora aproximadament de durada i dirigida al públic en general. 

Aquesta és la forma en què el Port Tarragona es vol sumar a la commemoració del Dia Internacional del Patrimoni Mundial, que se celebra el 16 de novembre, i està promoguda per la UNESCO des de l’any 1972, amb l’objectiu de protegir, cuidar i preservar tots els llocs naturals i culturals del planeta. 

La Ruta Patrimonial del Port de Tarragona aplega fins a 24 elements que conformen el patrimoni del Port de Tarragona, partint del Teatret del Serrallo, antiga Confraria de Pescadors, passant pels refugis i tinglados del Moll de Costa, l’escala real, la Duaneta, el rellotge de sol o l’antic edifici de serveis fins al Far de la Banya, entre d’altres. 

L’Arxiu del Port , dins del paraigua de la marca cultural de Moll de Costa-Port Tarragona convida a participar en aquesta proposta cultural amb l’objectiu principal d’apropar a la ciutadania els béns culturals i patrimonials portuaris i conèixer el passat, present i futur d’un port que és de tothom. 

La pàgina oficial del Port ofereix informació detallada sobre els elements que formen part de la ruta patrimonial en https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/museu-port/la-difusio#ruta-patrimonial. Un seguit de curiositats, anècdotes, històries, relats, descripcions, etc formaran part d’una sortida que de ben segur farà gaudir al públic. 

Per poder participar en aquesta activitat cal una inscripció prèvia enviant un correu a arxiu@porttarragona.cat .