La Xarxa de Santa Tecla aposta per l’energia fotovoltaica

L’objectiu és reduir el consum energètic i les emissions de CO₂ a l’atmosfera

Per . Actualitzat el

La Xarxa de Santa Tecla ha començat a instal·lar plaques solars fotovoltaiques a la coberta del Complex de Llevant amb l’objectiu de reduir el consum energètic i les emissions de CO₂ a l’atmosfera. Amb aquest sistema d’autoconsum –format per panells amb una potència pic de 455 watts (Wp)– s’abastirà diàriament l’edifici i es reduirà un 7% el consum total anual d’energia. El projecte significarà una inversió de 200.000 euros.

A inicis del mes d’octubre, ja van començar els treballs d’instal·lació d’aquestes plaques solars a Llevant, a càrrec de l’empresa Electra Comercial.

Altres centres

Aquesta acció es desenvoluparà ben aviat també a l’Hospital del Vendrell, on es calcula que l’estalvi del consum anual arribarà al 9%, i és previst que, si els resultats són els esperats, també s’ampliarà a altres centres de la Xarxa, com el CAP Botafoc o l’Hospital de Santa Tecla. Segons el director d’infraestructures de la Xarxa de Santa Tecla, Javier Olucha, “aquesta actuació arriba en un moment idoni, ja que l’augment del preu de l’electricitat fa preveure un increment de la factura de la llum de prop d’un 45 respecte a 2019 %”.