Finalitza la 8a edició de la Casa d’Oficis de Campclar i Part Alta

Els 21 alumnes participants han cursat un total de 1.450 hores de formació i treball

Per . Actualitzat el

Avui ha finalitzat la 8a edició de la Casa d’Oficis de Campclar i la Part Alta VIII que ha tingut com a fil conductor la Descoberta del Patrimoni històric i cultural de la Ciutat de Tarragona. El conseller Manel Castaño ha destacat que “aquesta edició ha estat molt especial perquè hem volgut que tots els participants treballessin al voltant del patrimoni de la ciutat: ja sigui restaurant-lo o donant-lo a conèixer. D’aquesta manera, finalitzen el curs no només amb una motxilla plena d’aprenentatges i coneixements, si no també estimant el patrimoni i estimant la ciutat”. 

Aquesta edició va iniciar-se el desembre del 2020, primer amb una fase de 4 mesos de formació i seguidament amb la fase de contractació. Els participants han cursat un total de 1.450 hores de formació i treball. Han finalitzat un total de 21 alumnes. S’han ofert 3 especialitats: community manager: Comunicació de continguts, restauració de pedra i altres activitats de restauració i rehabilitació i restauració de fusta i altres activitats de restauració i rehabilitació.  

Durant la fase de contractació els participants de la Casa d’Oficis de les especialitats de Restauració de Pedra i de Fusta han intervingut al Passeig Arqueològic, sota la supervisió dels tècnics de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Tarragona, han intervingut en la restauració d’un tram de la falsa braga i en la restauració de les curenyes dels canons ubicats al cos de guàrdia. 

Per altre banda, els joves de l’especialitat de Community Manager, sota la supervisió dels tècnics i les tècniques de les àrees de Comunicació i Imatge Corporativa de l’Ajuntament de Tarragona han elaborat un vídeo de difusió de Tarragona Impulsa, i també han col·laborat amb altres entitats implicades, en la campanya de difusió del Peix de Tarragona. 

La Casa d’Oficis, és un programa mixt de formació i treball integrat dins del “Projecte de Treball als Barris” gestionat des de Tarragona Impulsa i subvencionat pel “Servei Públic de Catalunya” en el marc del Programa de suport als territoris amb major necessitats de reequilibri territorial i social.