El ple de la Diputació de Tarragona aprova una modificació de crèdit per valor de 3,6 milions euros

Servirà per impulsar accions al món local en àmbits com la cultura, el patrimoni, la salut pública o l’acció social

Per . Actualitzat el

El ple de la Diputació de Tarragona corresponent al mes d’octubre ha aprovat per unanimitat una modificació de crèdit per valor de 3.598.000 euros. Aquesta modificació servirà per dotar de pressupost diversos ajuts dirigits al món local i a les entitats en àmbits estratègics com la cultura, el patrimoni, la salut pública o l’acció social. En l’àmbit de la cultura, la Diputació amplia amb 700.000 euros els ajuts per a empreses culturals i professionals autònoms del sector, un import que s’afegeix als 950.000 euros previstos inicialment i que serviran per fomentar la producció en el sector cultural.

Pel que fa al medi ambient i la salut pública s’amplien amb 500.000 euros les aportacions destinades als municipis per millorar la seguretat i la salubritat en zones de bany (platges i piscines). Aquest import se suma als 1.400.000 euros que la Diputació ja hi havia destinat fins ara.

En matèria d’acció social, augmenta amb 250.000 euros la dotació per a entitats i fundacions que realitzin activitats socials a la demarcació de Tarragona per ajudar a superar la crisi social i econòmica derivada de la covid19. Aquest increment fa augmentar la dotació fins a un total de 750.000 euros.

Destaquen també els ajuts que fan referència a l’impuls i la conservació del patrimoni artístic i cultural com per exemple: la rehabilitació de Mas Roger de Cabacés (Bé Cultural d’Interès Local), l’arranjament del santuari de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc, les obres de consolidació del Castell dels Garidells i el seu entorn o la instal·lació de plaques fotovoltàiques a l’ermita de Puigcerver d’Alforja. També en matèria cultural la Diputació donarà suport econòmic a diversos projectes d’arreu de la demarcació, com ara el disseny i producció d’una exposició itinerant de la Fundació Mas Miró de Mont-roig del Camp o les accions de promoció de les Oliveres Mil·lenàries que impulsa la Mancomunitat Taula del Sénia.

Llum verda al Pla Zonal de Carreteres

Durant el ple ordinari celebrat aquest divendres també s’ha aprovat provisionalment el Pla Zonal de Carreteres, un document que servirà per planificar les actuacions de millora de la xarxa local de carreteres que gestiona la Diputació durant el període de vigència del pla (fins al 2035). El pla té dos objectius fonamentals: d’una banda, establir oficialment la llista de carreteres que formen la xarxa local amb possibilitat d’incloure camins municipals que fan funció de carretera i de l’altra, establir la metodologia per prioritzar les actuacions de les obres de millora de la xarxa segons les disponibilitats pressupostàries.

La sessió plenària d’aquest divendres, que s’ha celebrat de manera presencial, també s’ha difós en directe mitjançant la pàgina web i el canal de Youtube de la Diputació de Tarragona.