Arranjament de la façana principal del Teatre Metropol i neteja de l’edifici

La gravetat de les patologies de l’edifici afecta directament al teatre modernista i a una òptima conservació del conjunt

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana ha engegat una nova fase d’arranjament de la façana i edifici del Teatre Metropol. D’una banda s’han col·locat unes xarxes als balcons com a sistema de protecció anticoloms, per tal de preservar la façana i la marquesina de la porta principal, i així mateix s’estan duent a terme una sèrie de treballs de neteja exhaustiva de l’interior de l’immoble en la seva totalitat. Durant el mes de novembre iniciaran les tasques de sanejament també del seu interior per tal de protegir l’edifici del seu deteriorament i continuar amb un manteniment periòdic.

Així doncs, les tasques contemplen la neteja de l’entorn i substitució del vidre de la marquesina; la millora de tancament de finestres, finestrons i porticons de les façanes principal i posterior; la reparació o retirada d’elements que comporten perill de despreniment com persianes de la façana interior i la neteja i impermeabilització de la coberta, entre d’altres.

El conseller de Béns i Patrimoni, Hermán Pinedo, ha volgut destacar la importància d’aquest nou projecte donada la gravetat “de les patologies de l’edifici, que afecten directament al teatre modernista i a una òptima conservació del conjunt” i argumenta que “a més aquest projecte preveu el continu manteniment de l’edifici, la façana i en definitiva, el teatre, una joia de la nostra ciutat”.

Segons ha explicat la consellera de Cultura, Inés Solé, “aquestes intervencions, que es realitzaran en paral·lel a la programació del teatre, formen part de la dignificació que volem duu a terme en tot el conjunt de l’edifici.  Els equipaments municipals són una prioritat d’aquest govern i cal retornar a la ciutadania allò que aquesta demana”.

El pressupost dels treballs previstos d’ara fins a finals d’any, aproximadament, es de 23.000€. Les intervencions no afectaran a la programació ni activitats del teatre.