Tarragona celebrarà la diada castellera de la represa el pròxim 7 de novembre

Les colles recuperaran la plaça de la Font amb una diada amb format habitual després de dos anys sense activitat

Per . Actualitzat el

La ciutat de Tarragona viurà una diada castellera excepcional el pròxim diumenge 7 de novembre. Ho farà a la plaça de la Font i serà la primera diada des d’abans de la pandèmia que se celebrarà en format habitual, després de la relaxació de les mesures referents a aquestes activitats culturals per part del PROCICAT.

Així, després de les accions simbòliques i extraordinàries dutes a terme per Sant Magí i Santa Tecla sense públic, amb control d’aforament i limitació del nombre de castellers participants, la diada del proper dia 7 es preveu amb públic dret a la plaça, sense control d’aforament i sense límit de participació per part dels castellers de les quatre colles castelleres de la ciutat, Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau.

La diada serà organitzada per l’Ajuntament i les quatre colles de Tarragona. La consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Inés Solé,  s’ha mostrat satisfeta i ha assegurat que “la bona evolució dels indicadors epidemiològics permetrà tornar a viure una diada a la plaça de la Font d’una forma força semblant a com era fins a la temporada 2019”. Solé  ha expressat que “volem que aquesta diada serveixi de represa i retrobament de la ciutat amb les colles castelleres d’una manera ja normalitzada. Tarragona i les nostres colles ho necessiten i s’ho mereixen”.

D’aquesta manera, la diada del proper dia 7 de novembre iniciarà a les 12.30 h, amb l’entrada a plaça de les quatre colles a les 12 h, seguint el format habitual, i cada colla podrà enlairar d’acord amb totes les diades castelleres, tres castells i un pilar.

La diada serà retransmesa en directe per Tac12.