La Xarxa Santa Tecla posa en marxa el seu panell públic assessor

Un grup de 15 persones, en representació de la ciutadania usuària dels diferents serveis sanitaris i socials que la Xarxa Santa Tecla presta al Tarragonès i al Baix Penedès, es constitueix com a òrgan assessor i es reunirà periòdicament amb la direcció de l’organització

Per . Actualitzat el

La Xarxa Santa Tecla fa un pas més en el seu compromís per la participació en la presa de decisions i el bon govern i presenta en societat el seu panell públic assessor, un òrgan consultiu integrat per quinze ciutadans i ciutadanes que es reunirà periòdicament amb la direcció de la Xarxa Santa Tecla. Els membres del panell actuen en representació del conjunt d’usuaris i usuàries dels serveis que l’entitat sanitària i social presta al Tarragonès i el Baix Penedès.
L’objectiu d’aquest òrgan és establir un diàleg directe i bidireccional entre l’organització i una representació dels seus usuaris i usuàries. Si bé les aportacions del panell no seran vinculants, sí que seran de molta utilitat per conèixer millor les necessitats reals i les expectatives de la ciutadania amb relació a l’organització a curt, mitjà i llarg termini.
Els panells públics són un model utilitzat des de fa temps per empreses del sector químic i portuari a Tarragona. La Xarxa Santa Tecla n’esdevé, en aquest sentit, pionera en el sector sanitari i social a Catalunya.
La tria dels quinze membres del panell s’ha dut terme amb la col·laboració del Gabinet Ceres, que disposa d’una àmplia experiència en l’organització d’aquests òrgans consultius en empreses de l’Associació Empresarial Química (AEQT) i també al Port de Tarragona.
Aquest dimecres 6 d’octubre les instal·lacions de la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, entitat adherida a la Xarxa Santa Tecla, han acollit la primera reunió del panell públic assessor amb la presència dels seus membres i les intervencions de Joan Maria Adserà, director general de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, i de Joan Aregio, adjunt a la direcció de la Xarxa Santa Tecla. Prèviament, a la mateixa Casa Sant Josep, s’ha fet la presentació pública del panell amb una trobada amb la premsa i amb les intervencions de Cinta Pastó, consellera de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, i Teresa Pallarès, delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona.
Amb la posada en marxa d’aquest panell es fa un pas més en el procés que va iniciar-se l’any 2000, quan la Xarxa Santa Tecla va esdevenir una agrupació de fundacions sense ànim de lucre governada per la societat civil del territori a través dels seus respectius patronats. En aquest sentit, el panell esdevindrà una eina molt útil per conèixer les necessitats reals i les expectatives de la ciutadania en aquest moment ple de reptes. L’objectiu és establir un diàleg directe i bidireccional amb els usuaris i usuàries.
El panell està integrat per homes i dones de totes les edats i ideologies, però, sobretot, molt implicades amb el territori i representatives de la societat del Tarragonès i el Baix Penedès. Són, en definitiva, persones usuàries dels serveis sanitaris i socials que ofereix la Xarxa Santa Tecla i que representen la diversitat de les nostres comarques.