El Port de Tarragona aprova la licitació per a la construcció i explotació d’una nova terminal de creuers al Moll de Balears

La superfície mínima de la concessió, de dotze anys, serà de 5.900 m2 i es preveu estigui operativa a partir de març de 2022

Per . Actualitzat el

El Consell d’Administració del Port Tarragona, del passat mes de setembre, ha aprovat la licitació per a l’adjudicació d’una concessió per a la construcció i explotació d’una terminal pública de creuers al Moll de Balears. 

L’acord es basa en un plec de bases i condicions que regiran el concurs públic per a l’adjudicació de la concessió, un fet que representa un canvi de paradigma en la gestió, portada fins ara, respecte a la terminal de creuers al Port Tarragona. Aquesta decisió implica passar d’una gestió pública a una gestió en règim de concessió. 

La decisió implicarà la construcció d’una terminal, de mínim 5.900 metres quadrats, amb un termini d’explotació de dotze anys que estarà en funcionament a partir del març del 2022 per tal que la temporada de creuers 2022 sigui gestionada pel nou operador. 

El període per presentar les ofertes s’obrirà abans de finalitzar l’any 2021, moment en què les empreses podran mostrar les seves propostes. 

En aquest sentit, el president del Port, Josep Maria Cruset en una entrevista, avui dilluns a Ràdio Tarragona, ha dit que aquesta aprovació és un pas més que permetrà un millor servei al turisme que arribi a Tarragona i oferirà més comoditat a tots els actors implicats en l’operativa de creuers. 

La creació de la nova terminal de creuers suposarà un nou punt de rebuda dels passatgers en arribar a la ciutat. El Port vol crear una terminal d’avantguarda que es converteixi en altre punt referent del Port i de la ciutat. L’optimització de la mobilitat de passatgers i vehicles, el respecte pel medi ambient i un servei d’alta qualitat són prioritats per al Port, accions recollides i treballades dins del Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 i que hauran de formar part d’aquest nou projecte