Energia solar al complex Santa Tecla Llevant i a l’Hospital del Vendrell

Aposta de l’organització sanitària per les energies respectuoses amb el medi ambient

Per . Actualitzat el

La Xarxa Santa Tecla instal·larà plaques solars fotovoltaiques a les cobertes del complex sanitari Santa Tecla Llevant i també a l’Hospital del Vendrell. «Són dos edificis que gasten energia els 365 dies de l’any», apunta Javier Olucha, director d’infraestructures de la Xarxa, qui afegeix que «la institució té dos objectius clars: reduir el consum energètic i disminuir les emissions de CO₂». La primera acció en aquesta línia és la instal·lació d’aquestes plaques en tots dos centres sanitaris, que implicaran un estalvi de gairebé 185 tones d’emissions de CO₂ a l’exterior.
Cada panell tindrà una potència de 455 Watt (Wp) i la intenció és omplir de plaques les cobertes dels dos equipaments. «Tota l’energia que es produirà es destinarà a autoconsum del mateix edifici», explica Olucha. Aquest sistema permetrà reduir un 7% el consum total anual en el cas de Llevant, i un 9% en el cas de l’Hospital del Vendrell. El cost del projecte ascendeix a poc més de 200.000 euros en cadascun dels centres assistencials. Es van presentar un total de sis empreses al concurs i l’adjudicatària va acabar sent la catalana Electra Comercial.
A principis d’octubre, els operaris començaran amb les obres en el complex de Llevant, i està previst que acabin abans d’acabar l’any. Al Vendrell, els treballs es retardaran una mica més.