Manifestació històrica de tots els representants polítics del Baix Penedès a Barcelona

S’han plantat a la plaça Sant Jaume i al Parlament amb el lema «El Baix Penedès existeix!»

Per . Actualitzat el

Manifestació històrica del Consell Comarcal del Baix Penedès i tots els alcaldes del Baix Penedès ahir al matí a Barcelona. Els 14 alcaldes es van plantar a la plaça Sant Jaume i posteriorment al Parlament per exigir d’una vegada que s’acabi el menysteniment cap a un territori que pateix un atur récord a Catalunya però que és a la cua en inversions de la Generalitat els darrers anys.

Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès, va destacar el menysteniment històric de la Generalitat vers una comarca que és la primera en xifres d’atur, i la darrera en xifres d’inversions, però que a més pateix altres menysteniments com la deficiència dels serveis públics comarcals infradotats per una població de més de 100.000 habitants, la continuïtat dels peatges de la C 32 sud, la falta d’inversions en educació, el pagament de les rodalies més cares de Barcelona, amb un servei més que deficient, no poder formar part de l’ATM tot i ser corona metropolitana, els esperats desdoblaments de la N-340 des de fa més de 20 anys.

A les 10 del matí, els alcaldes van desplegar una pancarta davant de la Generalitat a la plaça de Sant Jaume on es podia llegir “El Baix Penedès existeix!” i seguidament van entrar a la Generalitat on van ser rebuts per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a qui van lliurar el manifest que han preparat on es fa un recull dels principals greuges que pateix la comarca, i seguidament es van reunir amb David Rodríguez, secretari de governs locals i relacions amb l’Aran, i Montserrat Fornells, directora general d’administracions locals.

Seguidament els alcaldes es van dirigir al Parlament de Catalunya on van ser rebuts per la presidenta del Parlament Laura Borràs, a qui novament van lliurar el manifest i van intercanviar unes paraules. En acabar, els 14 alcaldes es van reunir amb els portaveus dels grups parlamentaris d’ERC, PSC, JuntsxCat i En Comú Podem a qui van demanar que s’atenguin les seves peticions de cara els propers pressupostos.

Les trobades van deixar bones sensacions. Hi ha el compromís del Departament de Presidència, responsable de les administracions locals al Govern de Catalunya i dels representants de grups parlamentaris de properes reunions per abordar les reivindicacions plantejades.

S’espera que els pressupostos del 2022 ja recullin algunes de les propostes plantejades ahir.