Salut obre dos punts de vacunació sense cita a la Universitat Rovira i Virgili

Els espais estaran operatius del 13 al 16 de setembre als campus Catalunya i Bellissens

Per . Actualitzat el

El Departament de Salut habilitarà dos punts de vacunació sense cita a la Universitat Rovira i Virgili (URV) del 13 al 16 de setembre, coincidint amb l’inici del curs universitari. Al campus Catalunya, situat a l’avingunda Catalunya, 35 de Tarragona, es vacunarà de dilluns a dijous de la pròxima setmana de les 9 a les 13 hores i de les 16 a les 20 hores. Al campus Bellissens, situat a l’avinguda de la Universitat, 4 de Reus, es vacunarà dilluns i dimarts de les 8:30 a les 13:30 hores i el dijous de les 15 a les 19:00 hores.

S’administrarà la primera dosi de la vacuna a totes les persones que formin part de la comunitat universitària, així com també a la resta de la població major de 12 anys de la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Totes les persones que rebin aquesta primera dosi als campus de la URV rebran un SMS al mòbil amb la cita per a la segona dosi.

Tant la Regió Sanitària Camp de Tarragona com la URV no descarten obrir algun punt més en els altres campus quan els estudiants s’incorporin a les classes les pròximes setmanes.

La Regió Sanitària Camp de Tarragona i la URV sumen esforços per acostar la vacunació contra la COVID-19 a la comunitat universitària per iniciar el curs amb el major nombre de persones immunitzades amb la pauta completa. La iniciativa facilita l’accés a la vacuna a les persones més joves, imprescindibles per assolir la immunitat de grup, de manera que el curs acadèmic comenci amb més seguretat i la màxima presencialitat als campus.

Actualment, la cobertura amb la pauta completa a la Regió Sanitària Camp de Tarragona de la franja d’edat entre 16 i 19 anys és del 64,5%; del 55,8% entre 20 i 29 anys, i del 56,2% en el grup de 30 a 34 anys.

L’espai sense cita a la Universitat Rovira i Virgili s’afegeix als altres punts vacunals que hi ha distribuïts arreu del territori de la Regió, a les poblacions de Tarragona, Reus, Valls i Calafell. Aquests punts segueixen vacunant amb cita prèvia, que permet una major planificació als professionals sanitaris, però també ofereixen horaris de vacunació oportunista, que es pot consultar a canalsalut.gencat.cat/vacuna-sense-cita