Inscripcions obertes per al programa ‘Lletres per a tothom’

Té com a objectiu facilitar l’alfabetització en català a persones immigrades residents a Catalunya

Per . Actualitzat el

El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) i la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Altafulla ofereixen de nou una nova edició del programa ‘Lletres per a tothom’.

La proposta té per objectiu facilitar l’alfabetització en català a persones immigrades residents a Catalunya que, en origen, no tenen domini de la lectoescriptura, amb la intenció d’iniciar un procés formatiu personalitzat que pugui tenir continuïtat en altres accions formatives.

El curs es reparteix en diferents mòduls amb un total de 150 hores. El Mòdul A consta de 90 hores d’alfabetització en català, el Mòdul B, de 15 hores de coneixements laborals i 30 hores de conversa en català, i el Mòdul C de 15 hores de coneixement de la societat catalana i el marc jurídic.

La formació està destinada a persones que no parlen o no entenen el català, prioritàriament no alfabetitzades en català i amb passaport. També per a veïns i veïnes del municipi o dels pobles del voltant, i per a persones motivades per conversar en català.

El curs tindrà una durada de cinc mesos, des del 27 de setembre de 2021 fins el 31 de gener de 2022, en horari preferent de 09.30 a 12 hores, a l’Era de l’Esteve. Dels setze alumnes permesos, vuit treballaran de manera presencial i els altres vuit en línia, segons criteris de connectivitat i salut.

Les inscripcions estan obertes fins el 20 de setembre, i cal escriure un correu a l’adreça electrònica aj.altafulla@altanet.org indicant l’interès en els cursos del circuit d’acollida, el nom i cognoms, una fotocòpia del passaport o el NIE, telèfon de contacte i l’adreça de correu.