El Moll de Costa exposarà la mostra de cultura popular ‘Refugi de Bestietes’

Del 12 al 18 de setembre l’exposició, d’entrada lliure, estarà oberta al públic

Per . Actualitzat el

Aquest diumenge, 12 de setembre, a les 11 h del matí, al Refugi 1 del Moll de Costa es durà a terme la inauguració d’una nova mostra sota el títol ‘Refugi de Bestietes’. Amb motiu del quinzè aniversari de la Vibrieta, la Colla de diables Voramar del Serrallo – Víbria de Tarragona, han volgut presentar aquesta exposició. 

La Vibrieta és una de les bèsties més estimades per la canalla i, és un altre dels motius perquè l’organització i, el Port de Tarragona, han culminat amb la presentació d’aquesta exposició per tal d’apropar, aquest bestiar tan apreciat a la canalla de la ciutat durant aquests dies festius a Tarragona. 

Però la Vibrieta no estarà sola, estarà acompanyada en tot moment per altres elements de foc del seguici petit de Tarragona i d’altres poblacions del territori com el Cabrot Petit del Vendrell, el Drac Petit de la Geltrú, la Tarasca de Cervera, etc. 

Les bestietes residiran, durant una setmana, del 12 al 18 de setembre al Refugi 1. Aquesta mostra, tan lligada a la cultura popular tarragonina, forma part d’una de les 4 exposicions que el Port de Tarragona, sota la seva marca cultural Moll de Costa, han organitzat sota el paraigua de les activitats i esdeveniments culturals programats per les Festes de Santa Tecla. 

Els organitzadors estan convençuts que aquesta exposició rebrà moltes visites com les darreres mostres presentades en aquesta #RamblaDeLaCultura conformada pels Tinglados, els Refugis del Moll de Costa, el Museu del Port, el Teatret del Serrallo i l’Arxiu del Port. 

Sessió Contacontes 

L’horari de visites de l’exposició serà de dimarts a dissabtes de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h. Diumenges i festius d’11h a 14 h. 

La mostra ‘Refugi de Bestietes’ es complementa amb una vetllada de contacontes amb motiu de les festes de Santa Tecla el dia 14 de setembre a les 18 h. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia al correu de l’associació info@diablesvoramar.com. 

La Vibrieta 

La Vibrieta va néixer el 2006, a conseqüència de la devoció i estimació que els més petits tenien a la Víbria. La Colla dels Diables Voramar del Serrallo – Víbria de Tarragona van pensar en com donar resposta a aquest sentiment. La Vibrieta va ser el resultat, es tracta d’una reproducció molt semblant de la Víbria però per dimensions i estètica adaptada a la canalla. La ‘bestieta’ va ser dissenyada per l’escultor morellenc, Joan Gallego i la vestimenta i els timbals van ser idea dels membres de la colla que van impulsar la idea. 

La seva llargada és de 150 cm amb una amplada de 170 cm i una alçada de 170 cm. La Vibrieta cobra vida amb un sol portant, ajudat per tres aixecadors. 

Element exposats 

L’exposició del Refugi 1 del Moll de Costa acull els següents representants de seguicis populars: 

• Vibrieta de Tarragona 

• El Cabrot Petit del Vendrell 

• Drac Petit de la Geltrú 

• El Griu Petit de Tarragona 

• Drac Petit de Sant Roc de Tarragona 

• Drac Petit de Granollers 

• Tarasca de Cervera 

• Drac Petit de Valls 

• La Farnaqueta de Cambrils 

• Bou Petit de Tarragona 

• La Virgilieta de Torredembarra 

• Víbria del Vendrell 

• Drac d’Olivella