Els arbocencs trien les propostes per als Pressupostos Participatius 202

La millora de la il·luminació i la flora del Parc de Santa Llúcia i la instal·lació d’una nova porta d’accés a l’Escola Sant Julià, les guanyadores

Per . Actualitzat el

Ja han quedat decidits quins projectes s’inclouen dins la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius de l’Arboç 2021 un cop finalitzat el període de votacions el dilluns d’aquesta setmana. La proposta guanyadora per al nucli antic, que té un pressupost de 20.000€, ha estat la de “Millores al Parc de Santa Llúcia en quant a il·luminació i flora”, amb un total de 111 vots, ha estat la més votada.

Per al conjunt del municipi, la proposta que ha obtingut més suport ha estat la “instal·lació d’una nova porta d’accés a l’Escola Sant Julià ubicada a l’extrem del pati tocant al pàrquing”, amb 79 vots i amb un pressupost de 15.000€. Com que aquesta actuació no arriba al total de la partida pressupostada que son 30.000€, també es realitzaran les següents actuacions més votades i que no sobrepassin el total del pressupost. Aquestes son:

– Acabar el passatge que hi ha entre els números 98 i 100 a l’Avinguda Tarragona. (24 vots)

– Instal·lació d’una tanca a la Plaça Catalunya a la zona del CAP per evitar la sortida d’infants al carrer amb vehicles.(22 vots)

– Instal·lació d’1 o 2 fanals al pipican del Parc de Santa Llúcia. (15 vots)

Aquests són els resultats de la resta de propostes que no han resultat guanyadores:

(Nucli antic)

-Bancs per seure a la Plaça de la Figuera entre el c/Hospital i el Parc de Santa Llúcia. 9 vots

-Dignificació de la Plaça Badalota. Posar llambordes on hi ha ciment, posar plantes per embellir la paret que dona al Pou de Glaç i adequar i anivellar la zona de pàrquing. 89 vots

-Arranjament de les rajoles soltes al carrer Major. 80 vots.

(Conjunt del municipi)

-Adequació, manteniment i instal.lació de mobiliari fix a la xarxa de camins de l’Arboç. 43 vots.

-Instal.lació d’1 pipican al barri de Santa Llúcia. 64 vots

Aquests resultats són el fruit de les votacions populars obertes a tota la ciutadania empadronada a l’Arboç i major de 16 anys, que es van realitzar del 12 al 26 de juliol per decidir en què s’invertien els 50.000€ del pressupost municipal destinat a inversions. Hi van participar un total de 289 persones. Hi havien 10 propostes finalistes seleccionades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. Durant el període de presentació de propostes els veïns i veïnes van fer arribar més de 120 propostes al consistori.

L’Ajuntament vol fer un agraïment a totes les persones que han participat en aquesta edició dels pressupostos participatius per implicar-se en el manteniment i millora de la vila.