El 96,5% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades en primera dosi

Un total de 28 residències de gent gran del Camp de Tarragona presenten algun cas de COVID-19

Per . Actualitzat el

Un total de 163 centres residencials de serveis socials de Catalunya tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 122 centres de gent gran; 23 centres per a persones amb discapacitat; 4 centres de salut mental i 14 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 783 residents que són casos confirmats de covid (un 1,4% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. Tot i així, 63  persones estan hospitalitzades i n’hi ha 1 a la UCI.

Pel que fa als professionals, 639 han donat positiu (1,4% del total), 4 han estat ingressats a l’hospital i 1 és a la UCI.

Al llarg de la darrera setmana (del 18/07 al 24/07) hi ha hagut 30 defuncions de residents per covid19.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, hi ha 630 casos actius (1,3% dels residents) en 122 residències.

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 117 casos actius entre els residents (1,8% del total) en 23  residències.

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 7 casos actius de residents (0,6% del total) en 4 residències.

Vacunacions i cribratges

El 96,5% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades en primera dosi i el 94,5%  tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors i treballadores, un 89,8% han rebut la primera dosi i un 84%, la primera i la segona.

La darrera setmana, del 18 al 24 de juliol, s’han fet 10.089 proves PCR i 2.652 tests d’antígens a les residències de Catalunya. Un 7,16% han resultat positives.

Residències de gent gran: verdes, taronges i vermelles

A data 26 de juliol, del total de 1.027 residències de gent gran tot  Catalunya, hi ha 101 centres (el 9,83%) que estan en color vermell, això és, amb casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació.

Per contra, 721 centres (el 70,20%) es troben en color verd, això és sense cap cas de COVID-19.

La resta de centres, 205 (el 19,96%), es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència.

Detall per regions sanitàries: