S’inicia la campanya per repartir les targetes identificatives pel tancament de contenidors

Els contenidors de la orgànica i la resta es tancaran als barris de Cala Romana i el Serrallo el 23 d’agost

Per . Actualitzat el

El Departament de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona ha començat la campanya informativa als barris de Cala Romana i el Serrallo per comunicar al veïnat el nou sistema de recollida de residus que s’està implantant i que es farà efectiu el 23 d’agost. El sistema consisteix en tancar els contenidors de resta i orgànica, de manera que les persones usuàries els hauran d’obrir amb una targeta identificativa o una APP mòbil.

S’han instal·lat dos punts informatius als barris on els veïns es poden acostar les properes setmanes per tal de recollir les dues targetes per habitatge o  comerç i informar-se com descarregar-se l’aplicació així com resoldre tots els dubtes que tinguin sobre el nou sistema. Aquests punts informatius seran de dimarts a dissabte, l’horari i ubicació  serà de 09 a 20 hores a Cala Romana a l’aparcament del Tennis i de 10h a 20.30 h al Serrallo, sota l’Espai d’Entitats.

El conseller Jordi Fortuny ha destacat que “des del departament de Neteja es treballa des de diferents perspectives per tal d’augmentar els índex de recollida selectiva de la ciutat. El passat 2020, a Tarragona només es van recollir de manera selectiva el 33,17% dels residus produïts. Això vol dir que una part important de la brossa que es genera a la ciutat no es recicla, produint un impacte al medi ambient i també un cost important per la ciutat. El tancament dels contenidors és una acció encaminada a augmentar la recollida selectiva tal com està passant en altres municipis de Catalunya on ja s’ha implantat”.

Fortuny també ha posat de manifest que “la instal·lació de contenidors tancats permet caminar cap a una taxa d’escombraries més justa ja que permetrà que aquells que reciclin més paguin menys”. Finalment també ha posat en relleu que aquestes proves  “ens ajudaran a definir millor el futur servei de recollida de Tarragona, lligat amb el nou contracte”.

La campanya que s’inicia avui als barris del Serrallo i Cala Romana compta amb un gran equip format per 11 agents cívics procedents del Pla d’Ocupació Tgn pel civisme, 6 educadores i l’equip tècnic del departament de Neteja Pública. El barri de Bonavista la prova pilot s’iniciarà al setembre i es preveu que s’hi sumin 6 educadors més.

Tres sistemes tecnològics diferents 

Per tal de valorar la viabilitat tècnica d’implantar aquest sistema de recollida a tota la ciutat en el futur servei de recollida i veure quins són els avantatges i inconvenients que suposa en l’àmbit electrònic i tècnic, l’Ajuntament de Tarragona testejarà tres tecnologies diferents, una a cada barri. La tercera tecnològica s’implantarà a Bonavista durant el mes de setembre.