L’Ajuntament de Tarragona inicia una nova campanya de sensibilització per als conductors de patinets

Es repartiran flyers i s’instal·laran plaques als aparcaments amb les normes que s’han de seguir, unes accions que es combinaran amb sessions de formació itinerants

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona inicia aquesta setmana una nova campanya de sensibilització per tal de recordar les principals normes de conducció dels vehicles de mobilitat personal. Aquesta campanya a més, també es reforçarà amb un seguit d’actuacions de sensibilització i formació a peu de carrer per part de la cooperativa L’Escamot. El conseller de Mobilitat, Xavi Puig ha destacat que “des de l’Ajuntament treballem intensament per oferir alternatives sostenibles de mobilitat segures pels ciutadans. Per això plantegem accions didàctiques que interpel·len directament per als conductors. Un dels aspectes que volem remarcar és la prohibició dels vehicles de mobilitat personal de circular per les voreres, que ja vam incloure en l’ordenança municipal, i que té com a principal objectiu protegir els vianants que son l’element més important”.

Durant els propers dies els agents de la Guàrdia Urbana repartiran uns fulls informatius de caràcter molt visual amb el recull de la normativa als conductors patinets i bicicletes, també en lliuraran a establiments relacionats i els ciutadans els podran trobar a dependències municipals. Properament també s’instal·laran unes plaques als aparcaments de patinets amb la mateixa informació. Aquestes accions s’acompanyaran d’una campanya de difusió digital.

Actuacions a peu de carrer

Demà dijous es durà a terme una de les actuacions de sensibilització i formació a peu de carrer que està duent a terme la cooperativa L’Escamot en col·laboració amb l’ajuntament a la rambla de Bonavista. Aquestes accions tenen com objectiu oferir formació sobre com circular bé i de manera segura, iniciar a la mecànica de la bicicleta i sensibilitzar sobre els hàbits de mobilitats quotidiana.

A més els formadors també durant a terme una enquesta als assistents per tal de conèixer les necessitats i usos dels conductors de bicicletes i patinets de la ciutat. Divendres es repetirà l’acció a la platja de l’Arrabassada, el proper dijous a la Vall de l’Arrabassada i el divendres 30 a La Mora. L’horari de totes les actuacions és de cinc de la tarda a nou del vespre.

 Infraccions 

Aquest 2021, fins al 16 de juliol, s’han posat 922 multes a patinets, bicicletes i monopatins. D’aquestes 856 han estat a vehicles de mobilitat personal, 43 a bicicletes, 18 a monopatins i 5 a altres vehicles. Pel que fa al tipus d’infracció la més freqüent és estacionar indegudament o fora de la zona senyalitzada pel VMP de lloguer (388 infraccions), després seguirien circular per la vorera o àrees de vianants (139) i transportar passatgers amb 136 multes.

Infraccions  Nombre d’infraccions 
Estacionament indegut o fora de la zona senyalitzada pel VMP de lloguer 

388 

Circular per la vorera o àrees de vianants 

139 

Transportar passatgers 

136 

Fer ús de la telefonia o dels auriculars 

55 

Circular en sentit contrari a l’estipulat o no obeir senyal de prohibit pasar 

53 

No respectar la fase del semàfor 

52 

Conduir un menor d’edat un VMP menor de 16 anys 

19 

No obeir les preferències de pas 

10 

Conduir un VMP de lloguer un  menor de 16 a 18 

14 

Produir danys als bens públics o a l’arbrat i vegetació 

Circular produint molèsties als vianants 

Conducció de forma negligent / temerària 

No obeir les ordres de l’agent 

Alcoholèmia positiva 

2 

Altres infraccions 

32 

TOTAL 

922 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pel que fa a l’accidentabilitat s’han registrat 34 accidents, 31 dels quals amb un patinet o més implicats, 3 amb bicicletes i 1 amb un monopatí. D’aquests accidents 6 s’han saldat amb danys materials, i els altres han provocat 24 ferits lleus i 5 greus.