L’Ajuntament inicia una prova pilot amb un producte per millorar la neteja del carrers

Es tracta d’un tractament de fotocatàlisi que ajuda a mantenir les superfícies més netes tenint cura del medi ambient

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona a través del Departament de Neteja està duent a terme una prova pilot als carrers Gasòmetre i Civaderia amb un tractament de fotocatàlisi per tal de veure si la neteja és més senzilla ja que el producte sella les porositats de les superfície. Aquesta prova busca avaluar si així es necessita menys aigua per deixar els carrers nets, i també comprovar la seva acció de cura del medi ambient ja que contribueix a reduir els nivells de contaminació transformant els òxids nitrosos en nitrats. El conseller de Neteja ha destacat que “des del departament de Neteja estem duent a terme diverses accions per tal de buscar noves solucions per optimitzar la neteja, sobretot de cara al proper contracte, sempre tenint en compte la sostenibilitat i la cura del medi ambient”.

El producte que s’aplica en aquesta prova pilot s’activa mitjançant la llum i és capaç d’eliminar elements patògens gràcies al seu efecte biocida, bactericida i fungicida i degradar els òxids nitrosos, així com la matèria orgànica. Amb aquesta prova també es vol comprovar si l’aplicació d’aquest producte contribueix a reduir la relliscabilitat.