La Xarxa Santa Tecla rep onze residents per als hospitals de Santa Tecla i el Vendrell i per a l’atenció primària

Són metges en formació en les especialitats de Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) i en Medicina Interna (MI)

Per . Actualitzat el

La Xarxa Santa Tecla ha celebrat aquesta setmana l’acte institucional d’incorporació de la nova promoció de metges i metgesses residents. En aquest exercici l’organització sanitària dóna la benvinguda a un total de 10 residents de Medicina Familiar i Comunitària, de les 10 places disponibles, i també s’incorpora 1 resident de Medicina Interna.

Els MIR de Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) estaran distribuïts als CAP Tarragona Llevant-Tarragona IV, CAP Vila-seca, CAP Calafell i CAP L’Arboç-Baix Penedès Interior i també es formaran als hospitals de Sant Pau i Santa Tecla i El Vendrell. La resident de Medicina Interna (MI), de la seva banda, farà la formació a l’Hospital de Santa Tecla.

L’acte de benvinguda va tenir lloc el dia 20 de juliol i es va celebrar de manera telemàtica, davant l’actual situació de la pandèmia de COVID-19, amb la intervenció del gerent assistencial de la Xarxa Santa Tecla, Francesc Pujol, i la directora mèdica d’Atenció Primària de la Xarxa de Santa Tecla, Marta Ruiz.També hi van participar la cap d’estudis de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, Mireia Aymamí; el cap d’estudis de Formació Sanitària Especialitzada, Joan Pellejà; la cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Santa Tecla, Montse Duran, així com els tutors i altres residents de les especialitats de Medicina Familiar i Comunitària i Medicina Interna.

La formació a la Xarxa de Santa Tecla

La Xarxa de Santa Tecla té una llarga trajectòria en Formació Sanitària Especialitzada (FSE). L’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla va rebre la seva acreditació docent l’any 1995, integrant-se en el programa de formació d’especialistes MIR en Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) i en Medicina Interna (MI). El mateix 1995 l’ABS de Vila-seca també rebia la seva acreditació docent i va començar a formar especialistes en MFiC. Anys més tard va assolir la mateixa acreditació l’ABS L’Arboç – Baix Penedès Interior i, fa dos anys, s’hi van afegir les ABS Tarragona Llevant i l’ABS Calafell.

Pel que fa a l’Hospital del Vendrell, va acreditar-se com a centre docent fa dos anys, fet que fa possible que els MIR que es formen en l’especialitat de Medicina Familiar a les ABS del Baix Penedès puguin fer la seva rotació hospitalària a l’Hospital del Vendrell, mentre que els MIR de les ABS del Tarragonès la fan a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona.