Tarragona estrena la primera font refrigerada

Disposa de subministrament elèctric per mantenir l’aigua refrigerada a uns 15º

Per . Actualitzat el

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona ha instal·lat la primera font refrigerada a la Rambla Nova, a tocar de la plaça Imperial Tarraco. El president d’Ematsa, Jordi Fortuny, ha explicat en la presentació d’aquest matí que “és una prova pilot que posem en marxa perquè l’accés universal a l’aigua és una de les qüestions que no podem defugir. Per instal·lar-ne més, mirarem la funcionalitat i la seva conservació i si ambdós paràmetres tenen bons resultats, en tindrem més a Tarragona.”

La font té tres aixetes, una permet beure directament, l’altre està pensada per omplir recipients i la tercera és a la part baixa perquè els animals de companyia també puguin beure. Fortuny ha explicat que “en línia amb la desaparició del plàstic d’un sol ús que impulsa la nova legislació europea, la font fomenta l’ús de cantimplores i recipients reutilitzables. A més, l’aigua refrigerada evita que la temperatura de l’aigua sigui un inconvenient i millora la qualitat organolèptica (el gust) de l’aigua”.

El sortidor compta amb una pintura antivandàlica i, a més de la connexió a la xarxa d’aigua, compta amb subministrament elèctric per mantenir l’aigua refrigerada a uns 15º.

Aquesta nova font s’afegeix a les 32 fonts que es troben a la via pública repartides per tot el municipi i que Ematsa s’encarrega de garantir-ne el correcte funcionament. A més, el Laboratori de la companyia d’aigües realitza el control de la qualitat sanitària de l’aigua, una informació que es troba disponible al Portal de Dades Obertes de l’Ajuntament de Tarragona.