Agents públics i privats sumen esforços per potenciar els sectors de proximitat a Tarragona

L’alcalde Pau Ricomà presideix la Mesa de Desenvolupament Econòmic per trobar fórmules per a la cultura, comerç, esports, turisme i patrimoni

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana s’han presentat a la Mesa de Desenvolupament Econòmic de Tarragona les diferents accions per tal de impulsar els sectors de proximitat, després d’un procés participatiu que s’ha dut a terme amb diferents agents públics i privats dels àmbits de la cultura, comerç, esports, turisme i patrimoni de la ciutat. El conseller d’Ocupació Manel Castaño ha destacat “hem trobat molt bona disposició de tots els agents participants, que han manifestat la necessitat de generar accions transversals entre diferents sectors per tal de reactivar l’economia”. 

La Mesa de Desenvolupament Econòmic inclou associacions empresarials i comercials, sindicats, la Universitat Rovira i Virgili, grans empreses, entitats socials i infraestructures. En la reunió d’avui, presidida per l’alcalde Pau Ricomà, s’han exposat diferents accions encaminades a la creació de nous productes dels sectors de proximitat, especialment aquells que siguin resultat de combinar dos o més sectors, la comunicació dels productes o serveis i també la millora del paisatge urbà a través d’accions d’urbanisme tàctic o amb actuacions de dinamització cultural i artística. 

Aquestes accions han sorgit d’un procés participatiu que es va engegar a partir del Pla de Reactivació Socioeconòmica. S’han fet fins a 3 sessions de treball amb agents privats i públics dels diferents sectors, així com entrevistes en profunditat que han esbossat els eixos de treball prioritaris per tal reactivar els 5 sectors de proximitat. En la reunió d’avui, s’ha fet extensiu al teixit ecònomic i social de la ciutat per tal de prioritzar els àmbits d’acció i fer una crida als diferents agents a sumar-s’hi. 

Pla de Reactivació Socioeconòmica   

Aquest projecte s’emmarca en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Ajuntament de Tarragona, el qual podeu consultar aquí. El Pla de Reactivació recull els projectes que l’Ajuntament de Tarragona durà a terme per tal de reactivar el teixit socioeconòmic de la ciutat per fer front a les conseqüències derivades de la COVID-19. L’elaboració del Pla de Reactivació Socioeconòmica està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i cofinançat en un 50% per el Fons Social Europeu.