Salou renova l’excel·lència de les seves platges

Es mantenen les Banderes Blaves a Llevant i a Capellans; la ‘Q de Qualitat Turística’, a Llevant i a Ponent; i la ISO 14.001:2015 a totes les platges de la capital del turisme de la Costa Daurada

Per . Actualitzat el

Salou revalida, un any més, els reconeixements que posen de relleu l’excel·lent qualitat dels serveis i de l’estat de les platges i cales del municipi. En concret, es mantenen les Banderes Blaves a Llevant i a Capellans; la ‘Q de Qualitat Turística’, a Llevant i a Ponent; i la ISO 14.001:2015 a totes les platges de la capital del turisme de la Costa Daurada.

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha hissat, aquest matí de dimarts, les banderes corresponents a la platja de Llevant. També hi ha estat present la regidora de Platges: Qualitat i pla d’usos, Julia Gómez; el regidor de Platges: Concessions i autoritzacions, Jesús Barragán; el regidor de Platges: Manteniment, reparacions i adequacions, Pedro Madrona; i el regidor de Seguretat Ciutadana, David González. L’assessor i coordinador dels serveis turístics municipals, Marc Espasa, també ha donat suport a l’acte,  així com tècnics i treballadors de l’Ajuntament de Salou, i representants de la Policia Local de Salou.

L’alcalde ha valorat molt positivament aquesta revalidació i ha afirmat que “som un dels municipis turístics de Catalunya que compta amb aquesta diversitat de reconeixements, i un d’ells en totes les platges i cales”. L’alcalde ha afegit que les platges són zones segures, tant pel que fa a les aigües com a la sorra.

Per la seva banda, la regidora de Platges: Qualitat i pla d’usos, Julia Gómez, ha assenyalat que “revalidar aquests reconeixements és resultat del gran esforç i treball que realitzem, des de l’Ajuntament, i des del Patronat Municipal de Turisme, per garantir uns serveis de qualitat i un estat òptim de les aigües a les nostres platges”.

Un cop finalitzada la hissada de banderes a la platja de Llevant, les autoritats s’han traslladat a la platja Capellans per tal d’hissar-hi, també, la Bandera Blava i la ISO 14.001:2015.

Certificacions de qualitat

El guardó mediambiental de les Banderes Blaves posa de manifest que les platges de Llevant i Capellans compleixen amb els criteris imperatius de la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) i la Fundación de Educación Ambiental (FEE). Dits criteris són: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, i serveis i instal·lacions.

La seva missió és promoure la sostenibilitat en el sector turístic, a través de l’educació ambiental, la protecció ambiental i altres pràctiques que fomenten el desenvolupament sostenible i la cura del medi ambient.

També es revalida, enguany, la bandera “Q de Qualitat Turística” a les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part del Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), i que es gestiona a Salou des del Patronat Municipal de Turisme. Aquesta bandera certifica la qualitat dels serveis que es donen a les platges: seguretat, salvament i socorrisme, activitats nàutiques, establiments d’oci, neteja, manteniment; així com també de l’aigua i la sorra. El certificat es renova cada tres anys, amb auditories de seguiment, cada any.

Per últim, també s’ha hissat la bandera ISO 14.001:2015 que oneja a totes les platges del litoral de Salou. Aquesta norma és un reconeixement internacional que garanteix un sistema de gestió mediambiental eficaç. El certificat també es renova cada tres anys, amb auditories de seguiment, cada any. La bandera es gestiona des de la regidoria de Platges: Qualitat i Pla d’Usos.