La música omplirà els carrers dels barris de la ciutat, de Llevant a Ponent

El cicle Música al carrer, amb una programació de vuit concerts, tindrà lloc del 17 de juliol al 8 d’agost

Per . Actualitzat el

La conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) presenten, per segon any consecutiu, el cicle “Música al carrer”, una programació de 8 concerts que, del 17 de juliol al 8 d’agost, ompliran de música els barris de la ciutat, des de Llevant a Ponent, a localitzacions diferents de la ciutat i totes fora del centre de la mateixa.

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha presentat aquest matí a Torreforta el cicle, acompanyada del president de l’aMt, Xavier Pié. Inés Solé ha recordat “l’impacte de la pandèmia en la cultura en general i, particularment, en la música en viu, a la qual s’ha reconegut, tanmateix, la importància que té a l’hora de restaurar el benestar d’una societat”. Solé ha reconegut “la gran tasca de l’Associació de Músics de Tarragona conjunta amb l’Ajuntament per tal que la música continuï sonant i ens acompanyi en el camí cap a la resiliència”.

Per la seva banda, Xavier Pié ha explicat que “es tracta d’una programació que destaca alguns dels creadors musicals de Tarragona amb l’ànim de mostrar a l’escenari la més variada música en viu amb criteris de qualitat, de risc i incentivant en especial la nova creació local”.

El tret de sortida serà el 17 de juliol a Ferran. El guitarrista i compositor tarragoní, Joan Fort, presentarà un dels seus últims projectes i en aquesta ocasió ho farà acompanyat del músic i saxofonista de prestigi internacional, Jasper Bloom. Una altra cita musical destacada serà l’actuació de la cantautora tarragonina Lynne Martin, que tindrà lloc el 18 de juliol a la Mora. El dia 24 de juliol a la plaça de Cuba de Sant Pere i Sant Pau, actuarà la Soul Fury, una banda formada per músics de Tarragona i que adapta temes clàssics i més contemporanis, amb un estil propi i molt particular amb ritmes més ballables i frenètics i una constant interacció amb el públic. El dia 25 de juliol a Sant Salvador,sonarà la banda d’indie rock Onniria, formada a Tarragona i Girona per Paula (veu i guitarra), Lia (baix i cors) i Laia (bateria i cors).

 

El dia 30 de juliol, la pèrgola del Serrallo acollirà una producció especial de l’aMt pensada i creada especialment per aquest espai. La poesia i la música, es fusionen amb la recerca i la interpretació d’espais sonors. Sensacions d’una nit d’estiu és el nom de l’espectacle i combina poemes i textos literaris d’autors de casa nostra, recitats per Josep Mª Puig i Baiget, amb la interpretació en directe de les composicions musicals de Xavier Pié (saxo soprano) i Macc (Guitarra i efectes).

L’1 d’agost, el Parc del Francolí acollirà l’actuació d’Oscárboles. Aquest cantautor tarragoní, amb les seves cançons contes, ha conquistat el cor dels amants exquisits de la cançó narrativa als escenaris d’Espanya i Llatinoamèrica. El dia 7 d’agost, la plaça García Lorca de Torreforta s’omplirà del rock i grunge d’Alongside Merry (TGN). El 8 d’agost, el cantant Marcos San José posarà punt i final al cicle amb la seva actuació a la plaça de la Constitució de Bonavista. El cantant flamenc va aconseguir la compra de Mediaset del seu single “Boja” després d’estrenar el seu primer disc “La Excusa Del Perdedor”, la qual cosa li va portar a cantar al plató de Sálvame i a telonejar al famós grup colombià Morat i a girar per Espanya al costat de la seva banda.

Tots els concerts són gratuïts i programats a les 19.30 h, amb aforament limitat.