Tarragona demana un abordatge transversal la situació amb el col·lectiu d’extutelats

Els consellers Manel Castaño i Carla Aguilar-Cunill han comparegut en roda de premsa després de l’agressió ocorreguda dimarts

Per . Actualitzat el

El passat dimarts, a tres quarts de vuit del vespre, un jove va rebre una punyalada al carrer Salinas en el marc d’una baralla entre joves extutelats. La víctima està ingressada a l’hospital Joan XXIII greu, però no es tem per la seva vida. Davant d’aquest episodi, des de l’Ajuntament de Tarragona, el conseller de Seguretat Ciutadana Manel Castaño ha reclamat “una intervenció de totes les administracions, per abordar de manera transversal  la situació que viuen aquests joves”. 

Des d’àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, es traslladarà la preocupació sobre aquest tema, com estava previst, a la propera Junta Local del proper 16 de juny. A més, es manté l’aposta pel model del Pla Integral de Seguretat que es vertebra en els següents eixos: treball conjunt entre cossos de seguretat, potenciació de la policia de proximitat i adaptar els dispositius a les necessitats i problemàtiques dels diferents districtes de la ciutat. 

Des de l’Ajuntament, Castaño ha reafirmat no només s’han de buscar solucions policials si no que “hem d’apostar per implicar a totes les administracions per tal que s’actuï de manera coordinada i amb responsabilitat, ja que es tracta d’una problemàtica que traspassa els límits municipals i si cal abocar-hi més recursos”. A més també es demana que “hi hagi un canvi de legislació a nivell estatal, per tal d’evitar que aquests joves no es vegin abocats a la marginalitat un cop compleixen la majoria d’edat”. 

Precisament, des de l’Ajuntament de Tarragona des del mes d’abril, treballen, conjuntament i de manera setmanal, l’Institut Municipal de Serveis Socials, la conselleria de Nova Ciutadania i la conselleria de Seguretat Ciutadana. A més, al mes de maig es va impulsar una Taula de gestió amb diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, que Manel Castaño espera “que es pugui continuar amb el treball iniciat un cop ja s’ha posat en marxa el nou govern”. La consellera de Ciutadania i Presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar-Cunill també s’ha sumat a aquesta reclamació. 

Aguilar-Cunill, ha volgut destacar que des de l’Ajuntament “fa temps que s’està treballant de manera transversal amb els diferents departaments”, però que al mateix temps “ens trobem amb un problema de fons que no té una solució immediata”. I ha afegit: “compartim la preocupació del veïnat i de tota la ciutat i en aquest sentit també treballem des del primer dia”. 

 “Amb l’entrada al govern, des de l’IMSST, vam incorporar tres educadores socials i es va obrir un pis tutelat, fet no molt corrent a nivell municipal, però que nosaltres ens hi vam posar al capdavant des del primer dia” i que permanentment  “estem treballant per ampliar els recursos i per donar solucions a mig llarg termini a un problema que s’arrossega des de totes les administracions i des de fa molts anys”.

La consellera ha reiterat la preocupació màxima per “un problema que és també social i que hem d’abordar preventivament”, així com  “amb la mirada posada en la situació que es troben aquests nois, amb una mancança molt gran de recursos i falta d’expectatives de cara al seu futur”.