Els infants tarragonins fan les seves propostes per millorar la ciutat

La millora de la xarxa de Wi-Fi de la ciutat, la lluita contra el ‘bullying’ i més instal·lacions esportives, propostes del Consell Municipal d’Infants

Per . Actualitzat el

Ahir a la tarda es va reunir el Consell Municipal d’Infants de la ciutat. La sessió va comptar amb la presència de l’alcalde, Pau Ricomà, i del conseller d’Educació, Manel Castaño, així com representants dels grups municipals. En aquest consell els infants van exposar les seves propostes pel Pla Local d’Infància i Adolescència que està desenvolupant l’Institut Municipal d’Educació.

Després d’un llarg procés participatiu els infants van presentar les 6 propostes més votades que s’inclouran al Pla Local d’Infància i Adolescència de la ciutat. En primer lloc, els infants reclamen una millora de la xarxa wifi de la ciutat, que sigui gratuïta i potent, sobretot en places i espais propers a equipaments municipals, així com la millora de les connexions als centres educatius. També demanen més esforços en la lluita contra el bullying ja sigui a través de campanyes, activitats o aplicacions mòbils.

La tercera proposta dels infants és la creació de més instal·lacions esportives sobretot a l’aire lliure, com gimnasos al carrer. La quarta proposta és que s’escolti les opinions dels més petits. La cinquena proposta que inclouran al Pla Local d’Infància i Adolescència és que als centres educatius s’ensenyin habilitats per la vida com per exemple a gestionar els diners, a cuinar, cosir un botó, fer algun arranjament, etc. Finalment els infants també van reclamar més zones per vianants per poder passejar sense risc de vehicles i la millora de les condicions dels parcs de la ciutat i també més zones verdes. En l’elaboració i tria d’aquestes les propostes hi han participat més 2500 alumnes de 5è, 6è, secundària i batxillerat.

El Pla d’Infància i Adolescència esduu a terme amb la col·laboració del teixit social i la comunitat educativa i té com a objectiu identificar i concretar els projectes a desenvolupar en cinc àmbits dels objectius generals que marca la Convenció dels Drets de la Infància.

Aquest any el Consell ha passat de tenir representants d’11 centres educatius a 25 centres. Aquest augment ha permès arribar fins als 52 representants, i és fruit del projecte iniciat aquest curs des de l’Institut Municipal d’Educació “Tarragona, ciutat de drets i participació infantil i adolescent”, amb l’objectiu de formar els infants i adolescents en drets i participació.