La 21a edició de la Nit de Bruixes d’Altafulla se centrarà en les dones sàvies

El municipi recupera així la mostra més tradicional que s’avança en el calendari i se celebrarà els dies 18 i 19 de juny

Per . Actualitzat el

Després que l’edició anterior de 2020 se celebrés en petit format i de manera virtual, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Natalia Sanz, recupera enguany la Nit de Bruixes més tradicional i ho fa centrant-se en les bruixes com a dones sàvies amb un clar objectiu de reivindicar aquesta figura com una persona rica en coneixements i desprenent-se de les connotacions negatives que han transmès les llegendes populars.

L’edil de Turisme, acompanyada del coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i del coordinador de la mostra, Diego Spano, han presentat aquest matí a la plaça de l’Església la 21a edició que se celebrarà a la Vila Closa els propers dies 18 i 19 de juny. D’aquesta manera s’avança en el calendari amb un pas de “desestacionalitzar” els principals esdeveniments del municipi fora de l’època estival com ha destacat el coalcalde Jordi Molinera.

Natalia Sanz ha remarcat el protagonisme que prendran els rituals i les parades de caràcter marcadament esotèric i místic, deixant de banda les que aquests darrers anys havien ocupat part de la fira com artesania, roba i complements. En total, hi tindran una cabuda d’una trentena de parades, el que significa un 30 % menys del que era habitual en una situació no pandèmica. S’hi podran veure demostracions amb herbes curatives, olis essencials, pedres volcàniques…

En aquest sentit, el coordinador de la mostra, Diego Spano, ha subratllat els rituals tant d’inici com del final, a l’Era de l’Hospital, les xerrades i un concert amb Celtic Quartet amb la finalitat de recuperar aquesta mostra tan pròpia d’Altafulla vinculada a les llegendes de bruixes dels segles XVII i XVIII a la vila.

A la plaça del Pou s’hi concentrarà la zona gastronòmica amb tres parades d’Altafulla i amb productes Km 0 del Baix Gaià, i a l’entorn de la Vila Closa s’hi destinarà el mercat esotèric i el programa d’activitats. Això permetrà garantir les mesures de seguretat per la Covid-19 amb control d’accés a les entrades i sortides.