En marxa el nou circuit d’educació viària

El parc va sorgir de dues propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest matí el nou circuit d’educació viària infantil per a bicicletes i patinets construït a l’avinguda de l’Avenc, al costat de l’Skate park. El projecte ha conjuminat dues de les propostes guanyadores de l’edició 1 dels Pressupostos Participatius, el circuit d’educació viària i una zona verda enjardinada amb un parc infantil.

Divendres passat l’alcalde Pere Virgili va signar la recepció de les obres amb l’assistència del regidor d’Urbanisme, Manel González, dels tècnics municipals i dels representants de l’empresa adjudicatària. Però han estat els nens i nenes de primer i de tercer curs de l’escola Salvador Espriu els encarregats d’inaugurar aquest matí el parc amb diferents sessions pràctiques d’educació viària impartides per membres de la Policia Local de Roda de Berà. La cita ha comptat amb la presència de l’alcalde Pere Virgili; del regidor d’Urbanisme, Manel González; del regidor d’Infància i de Joventut, Gerard Solé; del cap de la Policia Local, Joan Pie; i del sergent, Antonio Gómez, així com de membres de l’associació de voluntaris de Protecció Civil.

La nova àrea d’educació viària i el parc infantil ocupen una superfície de 1.873 metres quadrats. Dins d’ella, els infants i joves que vulguin practicar i experimentar les normes viàries apreses trobaran múltiples possibilitats de circulació, totes elles reals, com ara rotondes, semàfors, passos de vianants, stops, cedeix el pas, incorporacions, etc.

Així, bé actuant com a vianants o muntats sobre les seves bicicletes, els alumnes han pogut posar en pràctica els coneixements adquirits a les sessions teòriques a l’aula, destinades a que reconeguin i identifiquin els diferents elements com els semàfors, els passos de vianants o les voreres, com també els senyals de trànsit. L’objectiu d’aquestes sessions és també que els infants puguin reconèixer els perills i els riscos de les vies.

Aquestes sessions impartides pels agents Javier López, a l’escola Salvador Espriu, i Cristina Barot, a El Cucurull, se celebraven al pati de l’escola, en el primer cas, o al Poliesportiu Municipal, pel que fa al segon centre, amb un parc d’educació viària mòbil. A partir d’ara, el nou parc serà una eina fonamental per promoure entre els infants i joves l’adopció de comportaments i actituds responsables i cíviques, per responsabilitzar-los en el seu paper com a conductors i vianants. Les sessions continuaran durant els propers dies amb la resta d’alumnes dels dos centres.

El pressupost destinat, de la partida dels Pressupostos Participatius de l’edició 1, era de 101.000 euros, tot i que finalment el projecte es va adjudicar per un total de 89.104,99 euros.