Els alumnes de Medicina de la URV celebren l’acte de graduació

Aquest any han finalitzat els estudis 115 graduats

Per . Actualitzat el

Tot i les mesures anticovid, els alumnes del grau de Medicina de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV van poder celebrar el seu acte de graduació al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Les restriccions, que feien que tan sols estiguessin permesos dos familiars per alumne, no van poder enfosquir un acte que es va celebrar envoltat de gran emotivitat.

Pels familiars i amics dels 115 graduats que no van poder assistir a la cerimònia, des del COMT es va preparar una retransmissió multicàmera en directe des del seu canal de Youtube amb més de 3.000 visualitzacions de l’acte.

La cerimònia va arrencar amb els parlaments de l’actual Cap d’estudis del Grau de Medicina, la Dra. Fàtima Sabench. La doctora va destacar que aquesta pandèmia també ha servit per a fer que els alumnes hagin sortit molt més enfortits, però que no poden oblidar aspectes clau com la recerca, que serà cabdal al llarg de tota la seva carrera professional.

Tot seguit, els alumnes Guillem Boscà i Mireia Luzao van tenir emotives paraules per als pares de tots els alumnes. Van destacar el gran esforç que, els progenitors havien fet al llarg de cada any d’universitat i van recordar, que sempre han estat el pilar fonamental de qualsevol alumne en moments d’exàmens o d’estrès. Alhora, també van voler agrair l’immens esforç dels amics i persones que els envolten per la gran capacitat d’empatia que han tingut al llarg de tots els anys de grau.

Poc després el Dr. Sergi Boada, President del Col·legi de Metges de Tarragona, va adreçar unes paraules als graduats. El Dr. Boada va iniciar el seu parlament tot fent un símil de la seva situació actual al capdavant del COMT des de fa poc més de mig any, amb la situació dels nous metges. Tots dos serien novells en els seus respectius camps.

El President de la Institució també va voler destacar tres aspectes que seran fonamentals al llarg de la vida dels metges i metgesses. El primer d’ell és el fet de sentir-se orgullós d’haver estudiat on ho han fet així com dels docents i companys que han tingut al llarg d’aquests anys. El segon aspecte és el de ser positius i ser protagonistes de les seves històries sempre, malgrat les dificultats. El darrer concepte que Boada va plantejar és el fet de fer al pacient el centre de tota la feina, sent aquest punt, el més important de la professió.

En la mateixa línia, el gerent de l’Hospital Sant Joan de Reus, el Dr. Anton Benet, durant els seus parlaments va voler destacar que el pacient és el vertader protagonista de la professió. El Dr. Benet també va voler agrair l’esforç que tots els alumnes han fet treballant com a voluntaris durant la pandèmia en els hospitals del territori.

Poc abans de tancar l’acte, els grans protagonistes de la vetllada van tenir paraules de record dels inicis de la carrera i de les vivències viscudes en arribar a un lloc nou per a estudiar una carrera. Durant la cerimònia també es van poder visionar diversos vídeos que els alumnes del grau havien preparat amb històries de tots els anys compartits.

Un dels moments més solemnes de la cerimònia va ser el de la imposició de les beques. Cadascun dels alumnes van passar per l’escenari i va rebre la seva beca de mans dels metges que presidien la taula.

El degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, el Dr. Antoni Castro, va ser l’encarregat de cloure l’acte. Després dels corresponents agraïments, el degà els va recordar el concepte de la cadira. Un objecte que ha de servir per escoltar el pacient, explicar i consolar però també per a actualitzar el coneixement del professional constantment en forma d’estudi.