La Xarxa de Santa Tecla envia material sanitari a hospitals del Senegal

En col·laboració amb l’ONG Ayuda Contenedores, dedicada a la distribució d’ajuda humanitària a països del tercer món

Per . Actualitzat el

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha fet una donació de material sanitari a l’ONG Ayuda Contenedores, entitat sense ànim de lucre amb una llarga trajectòria en l’enviament d’ajuda humanitària des de l’Estat espanyol a països del tercer món. El material, prèviament utilitzat als centres assistencials de la Xarxa de Santa Tecla i encara en bon estat, serà reaprofitat en hospitals i escoles del país africà de la República del Senegal.

Es tracta d’un lot de 15 cadires de rodes, 4 llits abatibles motoritzats, 9 vacuòmetres, 1 cardiotocògraf, 6 lliteres, 2 bressols de maternitat, dos canviadors bressol, suports de sèrum, agafadors de llits hospitalaris, cadires diverses i pissarres que la Xarxa de Santa Tecla emmagatzemava en el seu parc logístic del Polígon Riuclar de Tarragona. La seva recollida va tenir lloc a mitjan mes de maig per part dels voluntaris de l’ONG Ayuda Contenedores que, després catalogar-lo, ha confirmat l’enviament de tot el material a les zones més necessitades del Senegal, on gaudirà d’un segon ús en diferents centres sanitaris i escolars del país.

Ayuda Contenedores és una organització no governamental, independent i sense ànim de lucre inscrita en el Registre de Societats de la Comunitat foral de Navarra amb el número núm. 6871 a l’abril de 2012. Va néixer l’any 1995, en comprovar la quantitat d’excedents de material rebutjats en la nostra societat però que encara es trobaven en bon estat. Des d’aleshores la seva tasca va ser la recollida, emmagatzematge, selecció, empaquetament (habilitant i condicionant una sèrie de naus pròpies per a tal fi) i enviament periòdic d’aquest material a països demandants. L’any 2012 es va constituir com a ONG i va augmentar la seva activitat gràcies a tots els voluntaris i donants que aporten recursos per continuar enviant contenidors d’ajuda humanitària a zones necessitades. Al llarg de gairebé vint-i-cinc anys, Ayuda Contenedores ha fet arribar ajudar humanitària a països com Veneçuela, Sierra Leona, Santo Domingo, Benín, Senegal… i també a zones deprimides de ciutats d’arreu de l’Estat espanyol.

Per a la Xarxa de Santa Tecla és una gran satisfacció col·laborar amb entitats com Ayuda Contenedores, que contribueixen destinteressadament a la distribució d’ajuda humanitària i al reaprofitament dels recursos de primera necessitat, com ara el material sanitari, a les zones més necessitades del món.

Per a més informació sobre Ayuda Contenedores: