Tarragona comença la seva promoció turística a FITUR 2021

El Patronat Municipal de Turisme és present a la fira internacional dins de l’estand de la Costa Daurada

Per . Actualitzat el

Tarragona comença aquest dimecres 19 de maig la seva promoció turística a FITUR 2021, en què serà present dins de l’estand de la Costa Daurada de la Diputació de Tarragona. El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, encapçalat per la presidenta, Cinta Pastó, mantindrà durant els dies 19 i 20 de maig una intensa agenda d’actes i reunions tant de forma individual com amb el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE). Durant aquests dies, els mitjans locals públics Tarragona Ràdio i TAC12 faran una cobertura especial de l’esdeveniment per seguir la presència de la ciutat a la fira.

La presidenta de Tarragona Turisme, Cinta Pastó, ha valorat molt positivament que la fira s’hagi pogut celebrar presencialment “després d’un any tan complicat”, fet que, ha afegit, “pot significar el punt de partida de la recuperació turística per a moltes destinacions, com la nostra”. Pastó valora també que Tarragona, malgrat les dificultats, “ha aconseguit tenir presència a la principal fira turística d’Espanya i una de les més importants del món i tancar una agenda de reunions més reduïda per les mesures de seguretat, però igualment intensa, amb agents turístics, partners, bloggers o periodistes que ens ajudaran a continuar posicionant Tarragona com a destinació de turisme cultural i patrimonial familiar i sostenible”. La presidenta de Tarragona Turisme ha destacat també a la fira que “l’èxit de Tarragona com a destinació turística passa a curt termini per la seguretat i, a mig termini, per la digitalització i la reformulació de les estratègies de comercialització”. “L’escenari actual s’ha de convertir en una oportunitat amb models innovadors basats en la diferenciació, la digitalització i la sostenibilitat; com més àgil resulti aquesta transformació, més ràpid deixarem enrere la crisi”, ha conclòs.

Entre els actes i trobades d’aquests dimecres, hi ha la renovació del conveni de col·laboració amb la plataforma de venda de bitllets d’autobús Movelia, una trobada amb experts en turisme familiar, l’assistència a la presentació del projecte “Mujeres en el Patrimonio Mundial de España”, o reunions amb diferents empreses del sector turístic. Per demà dijous 20 de maig, hi ha prevista la participació en diferents actes amb el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, com són la visita a l’estand de Paradores i l’assistència a l’estand de Turespaña amb motiu de la visita de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, als quals hi assistirà l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. Tarragona signarà a més una aliança estratègica amb les ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Eivissa i Santiago de Compostel·la per a la promoció turística conjunta.

Prèviament a FITUR, aquest dimarts 18 de maig la consellera de Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó, ha assistit a Madrid al VII Fòrum d’Innovació Turistica, que ha comptat amb la presència de diferents experts del sector turístic i personalitats com l’alcalde de Sevilla, Juan Espadas, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, o el president de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet.

FITUR 2021 té lloc a IFEMA del 19 al 23 de maig seguint els protocols COVID-19 necessaris per desenvolupar-se amb seguretat, com ara la realització de test d’antígens a tots els assistents. FITUR és un punt de trobada global per als professionals del turisme i la fira líder per als mercats receptius i emissors d’Iberoamèrica. En l’edició anterior, FITUR va batre el rècord de participació amb 11.040 empreses de 165 països/regions, 150.089 professionals i 111.089 visitants de públic general.