L’Agrifood International Congress converteix el Port de Tarragona en el centre internacional del sector agroalimentari

El Congrés s’inaugura dimecres amb la presència del president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona acull aquest dimecres i dijous el tercer congrés internacional del sector agroalimentari. Agrifood International Congress convertirà el Port de Tarragona en el centre neuràlgic del sector agroalimentari. Aquest any el congrés serà en format virtual i bilingüe i comptarà amb el suport de les grans multinacionals del sector.

L’objectiu d’aquesta tercera edició del congrés internacional és intercanviar coneixement i informació sobre tots els aspectes tècnics que afecten al sector, així com fomentar el networking entre tots els actors per enfortir les relacions comercials.

En aquest congrés, organitzat conjuntament amb Ports de l’Estat, es donaran cita les principals empreses que integren el sector agroalimentari: empreses estibadores, consignatàries, importadores, fabricants de pinsos, shippers, control companies, etc.

Les inscripcions per al congrés han crescut de forma exponencial en aquestes últimes setmanes, la xifra de persones inscrites supera ja les 300. Els registres es poden seguir fent a través del web https://www.agrifoodporttarragona.com/ fins al mateix dia de l’inici del congrés.
Programa de l’Agrifood International Congress

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M. Cruset, i el president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, inauguraran i donaran la benvinguda a totes les persones assistents al III Agrifood International Congress.

El Port de Tarragona ha preparat un programa per a les dues jornades amb continguts variats que recullen les temàtiques més rellevants de present i de futur del sector agroalimentari com logistica, producció alimentària, mercats de primeres matèries o geopolítica i economia de mercats, tot això de la mà de representants de les empreses del sector i també experts sobre política agroalimentària.

Un congrés consolidat
L’Agrifood International Congress va néixer l’any 2016 com a punt de trobada de tots els agents implicats en el sector agroalimentari i on es donaven a conèixer totes les novetats del sector; al 2018 es va fer la segona edició i la tercera estava prevista per al 2020.

A causa de l’impacte de la Covid-19, el Port de Tarragona va decidir traslladar la 3a edició de l’Agrifood International Congress als dies 5 i 6 de maig de 2021 i al 2020 es realitzava l’Agrifood Virtual Meeting per mantenir el contacte amb totes les parts interessades.
Tarragona capital dels agroalimentaris

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a nivell estatal com a la Mediterrània, donant un valor afegit a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats disposa.

L’alta especialització portuària en el tràfic de agroalimentaris facilita que al Port de Tarragona es treballi amb una àmplia varietat de productes (més de 70) i subproductes agroalimentaris, el que situa al port en una posició molt destacada respecte a la resta de ports europeus.

A l’àrea d’influència (hinterland) més immediata del Port de Tarragona (que comprèn Catalunya i Aragó), es fabrica el 40% del total de producció de pinsos de l’Estat, i aquesta matèria primera s’importa a través del Port de Tarragona.