Amazon s’instal·la a Tarragona

L’empresa ha anunciat que obrirà una estació logística al polígon industrial de Constantí

Per . Actualitzat el

Amazon ha anunciat que obrirà una estació logística a Tarragona, que serà el seu primer centre d’operacions a la província. L’edifici, de més de 9.000 metres quadrats i que se situarà al polígon industrial de Constantí, començarà a funcionar el pròxim mes d’octubre i donarà servei als clients de la ciutat i els seus voltants. L’estació logística crearà més de 90 llocs de treball fixos a temps complet i parcial i afavorirà la creació de més de 200 llocs de treball indirectes per a repartidors de les empreses col·laboradores. En aquest cas, Amazon treballarà amb quatre empreses de repartiment locals per a ajudar-los a impulsar els seus negocis al mateix temps que genera ocupació.

Les estacions logístiques impulsen l’última milla del procés de comandes d’Amazon i ajuden a millorar l’experiència de lliurament dels clients. Els paquets s’envien a una estació logística des dels centres logístics i de distribució pròxims d’Amazon i a continuació les empreses transportistes els carreguen en els seus vehicles de repartiment i els lliuren als clients.

“Estem encantats de tenir la nostra primera instal·lació logística a la ciutat de Tarragona, la qual proporcionarà un lliurament eficient als clients de la zona, al mateix temps que contribuirà a la creació de centenars d’oportunitats de treball amb les empreses de repartiment amb les quals col·laborem. Aquest centre se sumarà a l’actual xarxa d’operacions d’Amazon dins de l’última milla a la regió de Catalunya, on la companyia ja disposa de tres estacions logístiques més a Zona Franca (Barcelona), Rubí i Martorelles”, va comentar Paolo Patrone, director d’Amazon Logistics a Espanya.

Un edifici sostenible
La coberta i el revestiment del nou centre d’Amazon a Tarragona s’han realitzat amb materials d’alta qualitat dissenyats per a un aïllament i una eficiència energètica òptims. A més, s’instal·laran 500 metres quadrats de panells solars fotovoltaics en el terrat que produiran 100 kWp d’electricitat, i l’edifici utilitzarà àmpliament la il·luminació LED. A més, una gran quantitat de finestres i claraboies proporcionaran una bona quantitat de llum natural, complementada quan sigui necessari per la il·luminació artificial. Finalment, cadascuna de les noves estacions logístiques d’Amazon està dissenyada per satisfer possibles necessitats futures d’aparcament per a vehicles de repartiment elèctrics. Des de la disposició física fins al disseny elèctric, la companyia està optimitzant aquests espais per a oferir flexibilitat i escala a mesura que ens acostem a la posada en marxa de vehicles de repartiment elèctrics en el futur.

Aquest centre serà la primera instal·lació logística de la companyia a la ciutat de Tarragona, i la novena a Catalunya, que se suma a tres centres logístics, un centre de distribució, un centre urbà (per al servei Amazon Fresh) i tres estacions logístiques -com la que operarà a Tarragona.