L’empresa Lantania gestionarà l’aparcament del Mercat Central

El canvi en la gestió s’aplica un cop finalitzat el període de lloguer i no tindrà cap afectació per als usuaris

Per . Actualitzat el

L’empresa constructora Lantania gestionarà l’aparcament soterrani del Mercat Central a partir d’aquest mes d’abril. Aquest canvi de gestió s’aplica un cop ha finalitzat aquest 2021 el període de lloguer que mantenien ESPIMSA i l’empresa constructora i no tindrà cap afectació pràctica per als ciutadans i usuaris. L’empresa municipal de Mercats de Tarragona continuarà gestionant l’aparcament soterrat de la Plaça Corsini.

Aquest canvi de gestió s’aplica després de no arribar a un acord per a la compra de l’aparcament per part de l’empresa municipal, ja que l’empresa constructora ha mantingut la valoració del preu de venda pactat abans de la finalització de les obres del nou edifici del Mercat Central. Aquesta quantitat, tenint en compte el context econòmic i social actual, es considera desorbitada en aquests moments.

El president de l’empresa de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, qui ha insistit en el fet que aquest canvi no afectarà els usuaris i usuàries de l’aparcament del Mercat Central, ha manifestat que el preu de compra fixat per l’anterior equip de govern local “representa una despesa pública desorbitada, sobretot sent conscients de les necessitats socials i urgents que han sorgit arran de la crisi sanitària, econòmica i social que estem vivint”.

Antecedents

Cal recordar que la concessió administrativa de la gestió de l’aparcament va passar a mans de l’empresa Lantania l’any 2018 després que l’empresa constructora de les obres del nou edifici del Mercat, Isolux Corsán, fes fallida. Des de llavors i fins a dia d’avui, la gestió de l’aparcament ha anat a càrrec de l’empresa de Mercats de Tarragona amb una fórmula de lloguer de 4 anys a partir de la data d’inauguració del nou edifici.