L’Ajuntament de Tarragona adjudica els contractes per la transformació digital de l’administració

El projecte aborda aspectes innovadors, com poden ser la mobilitat de l’empleat públic

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha fet un pas més en la modernització de l’administració amb l’adjudicació del contracte mixt de subministraments i serveis per a l’adquisició i serveis d’implantació, posada en marxa i manteniment d’un sistema de gestió integral i integrat i plataforma de tramitació electrònica, en Cloud i l’oficina tècnica per a la transformació digital de l’Ajuntament de Tarragona. El conseller de Serveis Centrals Jordi Fortuny ha destacat que es tracta “d’una fita important per l’Ajuntament ja que ens permet afrontar un procés d’innovació mitjançant la transformació digital de l’administració amb la implantació d’un sistema de govern digital, transparent i obert. Arribar fins aquí ha sigut un treball laboriós fruit de la feina de moltes persones i ara començarem a visualitzar gradualment aquesta tasca”.

El plec es va dividir en dos lots per tal d’adaptar-se a les necessitats. El primer lot compren el subministrament i serveis de migració, implantació, manteniment i evolució d’un sistema integral i integral de gestió i tramitació electrònica, en cloud. S’ha adjudicat a l’empresa T-Systems ITC Iberia, SAU. El lot 2 ha estat adjudicat a AGTIC Consulting per la creació d’Oficina Tècnica de Transformació Digital.

Amb l’adjudicació d’aquests dos lots, es pretèn consolidar i ampliar el projecte de transformació digital de la Corporació que inclou tant l’adquisició de tot allò necessari per implantar un sistema integral i integrat de gestió de la informació municipal com de l’administració electrònica, així com els treballs i serveis de consultoria, instal·lació, migració, parametrització, implantació i formació necessaris per a la seva entrada en servei i el seu posterior suport, manteniment i evolució, per adaptar-se de manera contínua als nous contextos socials, legals i tecnològics. D’aquesta manera es donarà resposta als drets i deures de la ciutadania de forma més eficaç, eficient, àgil i gràcies a uns serveis més automatitzats, proactius i personalitzats que aportaran un major impacte i valor públic.

El projecte aborda aspectes innovadors, com poden ser la mobilitat de l’empleat públic amb el sistema d’informació ubic, automatització de procediments i serveis, nou model tecnològic basat en cloud privat per l’Ajuntament de Tarragona i l’aplicació de tecnologies digitals avançades com la intel·ligència artificial per poder oferir serveis més proactius i personalitzats, o el blockchain que ajudi a la seguretat, transparència i descentralització de serveis