La cònsol de Turquia visita el Port de Tarragona

Selen Evcit ha estat rebuda pel president del Port, Josep M Cruset i el comitè executiu

Per . Actualitzat el

La cònsol de Turquia, Selen Evcit, juntament amb Elif Berrak, l’Agregada Comercial de Turquia a Barcelona, han visitat recentment el Port de Tarragona on ha estat rebuda pel seu president, Josep M Cruset i els membres del comitè executiu.
La visita ha començat amb una presentació del Port de Tarragona de la mà del propi president, Josep M Cruset, mentre que l’explicació del nou servei Ro-Ro, les seves característiques i els principals avantatges ha anat a càrrec de Genoveva Climent (Directora comercial i de desenvolupament de negoci del Port Tarragona) i Marc García (Director Comercial d’Ekol Logistics).
La sessió informativa ha acabat amb la tradicional entrega d’un obsequi commemoratiu i la firma en el Llibre d’Honor del Port de Tarragona. Seguidament l’equip directiu han acompanyat a les representants de Turquia en una visita en golondrina per donar a conèixer les instal·lacions portuàries tarragonines.

La nova ruta Ro-Ro, tema destacat
Un dels principals temes de la trobada ha estat la nova ruta Ro-Ro oberta amb Turquia. Aquesta nova ruta comercial de transport rodat es va iniciar el passat mes de febrer i uneix el Port de Tarragona i el Port d’Izmir. Tal i com han comentat els dos representants es tracta d’una oportunitat de creixement per a les empreses d’ambdós territoris.
En el marc d’aquesta trobada el Port de Tarragona ha donat a conèixer que s’han superat les previsions que s’havien fet sobre aquesta ruta comercial amb Turquia. En un principi els càlculs eren arribar a la plena ocupació de les escales entre els dos ports en 6 mesos, però aquesta xifra ja s’ha assolit, quan encara no s’ha arribat als 3 mesos de la posada en funcionament del servei.
Aquestes xifres han fet que l’empresa logística encarrega de la línia marítima, EKOL, ja es trobi treballant per obrir un segon servei en aquesta ruta entre el Port d’Izmir i el Port de Tarragona, ampliant la capacitat d’aquesta línia marítima. Durant els primers mesos de funcionament de la ruta RO-RO Tarragona – Izmir s’han mogut un total de 3.311 UTIs (Unitat de Transport Intermodal).

Generant noves connexions
El Port Tarragona iniciarà nous serveis per ferrocarril derivats de la seva ruta amb Turquia. Aquests serveis uniran Tarragona amb el centre de la península, Anvers i Ludwigshafen per tren. El primer d’aquests nous serveis està previst que entri en funcionament en les properes setmanes i unirà el Port de Tarragona amb Azuqueca de Henares (Madrid).
Els altres dos trens previstos, uniran el Port de Tarragona amb dos importants nodes logístics del nord d’Europa, Anvers i Ludwigshafen. La ruta en Anvers està prevista que entri en funcionament en un termini de dos mesos mentre que la ruta amb Alemanya encara no té data definida.