Tarragona es prepara per a un estiu ple de cultura i espectacles a l’aire lliure

El Teatre Auditori del Camp de Mart acollirà una àmplia oferta musical per a tots els públics aquest estiu. L’òpera Rigolleto, de producció local, donarà el tret de sortida al Festival d’Estiu

Per . Actualitzat el

El Festival d’Estiu de Tarragona torna amb força al Teatre Auditori del Camp de Mart. Si la situació sanitària ho permet i seguint amb les normes dictades pel PROCICAT, durant els propers mesos de juliol i agost, el festival presenta una oferta musical eclèctica amb espectacles per a tots els gustos que pretén ser un atractiu tant per la gent del territori com pels turistes que aquest estiu visitin la ciutat.

Segons ha expressat l’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, durant la presentació de la programació aquest matí “en aquest context difícil per a les empreses i autònoms, a causa de la COVID 19, la realització del Festival d’Estiu, contribueix a revitalitzar un sector productiu que passa per moltes dificultats com ara actors, cantants, músics o  tècnics”. Ricomà ha destacat l’espai immillorable que representa el Teatre Auditori del Camp de Mart com escenari per “recuperar després de dos anys amb tota la brillantor que es mereix  aquest festival”.

 

Rigoletto, una producció tarragonina

L’edició d’aquest 2021 s’inaugurarà amb l’òpera Rigoletto, un espectacle professional cent per cent, produït per l’Ajuntament de Tarragona. Tal com ha explicat l’alcalde Ricomà durant la presentació, “aquest espectacle col·locarà Tarragona i el seu àmbit territorial en el mapa dels centres de producció cultural de Catalunya” i ha conclòs – “El Festival d’Estiu amb el valor afegit de l’òpera Rigoletto volem que esdevingui un revulsiu econòmic i comercial pel territori, especialment per a la indústria cultural i els sectors productius que hi estan vinculats”.

Rigoletto és la primera òpera produïda íntegrament a Tarragona. Compta amb 11 solistes, amb veus destacades del gènere com ara Àngel Odena, Sábina Puértolas, Antonio Gandía, Simón Orfila, Roger Padulles, i les tarragonines Carolina Fajardo i Mireia Tarrago, entre d’altres. Amb motiu de la producció de Rigoletto, s’ha creat el Cor de l’òpera de Tarragona, l’Orquestra de l’òpera de Tarragona i el Cos de Ball de l’òpera de Tarragona.

Rigoletto serà un gran espectacle amb 50 músics, 24 figurants i cos de ball, 80 vestits, 24 cantaires, 11 solistes, 28 components de l’equip tècnic i artístic i 1500 quilos d’escenografia, omplint gairebé 300 metres quadrats d’escenari. 

 

La cartellera del Festival d’Estiu

La programació del Festival es completa amb destacats intèrprets del panorama musical de Catalunya i l’estat, amb noms com ara Fangoria, que interpretarà el 14 de juliol el seu nou disc Extrapolacions i dues respostes 2001-2019 amb temes nous i altres versions espectaculars. Paco Ibáñez oferirà el dia 15 de juliol un viatge per les cançons del seu icònic concert a l’Olympia de París ara fa 50 anys i les enllaçarà amb les seves noves composicions. El 22 de juliol serà el torn de Diego El Cigala i el seu últim àlbum presentat el 2020 Cigala canta a México, un homenatge a Mèxic amb músiques conegudes i que han travessat totes les fronteres des de fa més de 70 anys. Finalment, Buhos presentarà el 24 de juliol Teràpia col·lectiva, el seu primer espectacle per a teatre, sota la direcció d’Albert Pla.

Altres de les cites destacades a la cartellera son l’espectacle musical Els 40 Tarragona POP, que aterren al Festival d’estiu de Tarragona el 30 de juliol, amb les actuacions de Sara Roy, Porto Bello i el dj Víctor de la Torre;  el concert de la Banda Unió Musical de Tarragona amb la soprano Marta Mathéu, diumenge 1 d’agost; i l’espectacle teatral Castelvines & Monteses el dia 7 d’agost, una comèdia musical amb 13 actrius i actors dalt l’escenari per gaudir tota la família. 

El Festival d’Estiu, comptarà enguany també amb el primer Festival de Músiques Urbanes de Tarragona. El 29 de juliol a partir de les set de la tarda i fins a les dues de la matinada aproximadament,  el Teatre Auditori del Camp de Mart acollirà un cartell de luxe format per algunes de les veus més rellevants de l’escena underground. L’encapçalen noms com els catalans Lildami i 31FAM, amb la presentació dels seus respectius nous àlbums, i la valenciana Jazzwoman, guanyadora del Premi Enderrock 2021 al millor àlbum de música urbana pel disc Maléfica. El festival també comptarà amb la participació de les artistes DJ Hello Sasy, coneguda per les seves sessions de reggaeton, dembow i ball funk; La Blondie, una artista revelació que aposta fort per l’experimentació de diversos sons i gèneres musicals; així com el grup Flashy Ice Cream, una de les primeres formacions en fer-se un nom dins del panorama del trap en català, i el duo format per la cantant Lauren Nine i la DJ AWWZ.

 

La imatge del Festival

El cartell del Festival d’Estiu d’enguany és obra de l’artista Noemí Rosell a partir d’una fotografia de Jaime Rojas. Tal com ha explicat l’autora, “després d’un any amb part de les nostres vides aturades per la pandèmia, portem mesos projectant-nos en l’estiu, en la tornada de la calor i de l’aire lliure, dels concerts, dels amics. I aquest cartell de colors reflexa aquest desig col·lectiu, amb el Camp de Mart, escenari del Festival, sota un cel blau que ens  retorna, almenys en part, a gaudir de nou del nostre estiu”. 

 

Altres cites destacades al TACM

El Teatre Auditori del Camp de Mart serà epicentre aquest estiu també d’altres cites musicals destacades de l’agenda cultural de la ciutat. Així, en el marc de les festes de Sant Magí 2021, el 16 d’agost acollirà l’actuació de Sopa de Cabra dins la Gira “30 aniversari Ben endins El Retrat d’una Generació”; i el 17 d’agost el concert de Miki Núñez, presentant el seu últim àlbum Iceberg.

També per Sant Magí, La Imaginada envairà tant els jardins com l’auditori del Camp de mart del 12 al 15 d’agost. Quatre dies en què aquest espai per a la Llibertat d’Expressió organitzat pel col·lectiu La iMAGInada oferirà tot un ventall d’ actes programats per a tots els públics.

Finalment, també durant el mes d’agost, el Minipop tornarà al Camp de Mart amb un format diferent però el mateix esperit de sempre: música i cultura contemporània per tots els públics en un espai pensat per compartir experiències. Petits i grans podran gaudir junts d’un concert d’estiu memorable amb un cartell que combina artistes coneguts i noves descobertes musicals dins d’un lloc emblemàtic de la ciutat als peus de la muralla romana. Tot plegat acompanyat de propostes complementàries molt variades i una instal·lació cuidada fins a l’últim detall que porta segell 100% Minipop.

El proper 29 d’abril es posaran a la venda les entrades tant del concert de Sopa de Cabra com de Miki Núñez a través de latracaevents.comSerà a partir del 5 de maig quan estaran a la venda les entrades per a Rigoletto i el dia 7 de maig ho estaran la resta d’espectacles del Festival d’Estiu a través d’ entrades.tarragona.cat i les Taquilles del Teatre Tarragona.