Nova fornada de metges residents a la Xarxa de Santa Tecla

Els metges i metgesses MIR de quart any presenten els seus treballs d’investigació de final de residència

Per . Actualitzat el

El dimecres 20 d’abril va celebrar-se la Jornada de Recerca dels residents de Medicina Familiar i Comunitària de la Xarxa Santa Tecla, en la qual els Residents de quart any van presentar els seus treballs d’investigació de final de residència. L’acte va tenir lloc a la Sala d’actes de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla i també es va poder seguir en línia.

Els treballs de final residència d’aquest any han sigut:

– “Uso de Estreptotest en el diagnóstico de Faringoamigdalitis aguda Estreptocócocica en consultes de Atención Primaria de la Xarxa Santa Tecla“, realitzat la Dra. J. Carrasco i Dra. G. Cabezas.

– “Una Modificación de los valores analíticos de normalidad y prescripción médica de Vitamina D mejora la adecuación del tratamiento de Vitamina D“, realitzat per la Dra. M. Alvarez, Dra. A. Sanchez i Dra. C. Giner.

– “Intencionalidad Formativa de los Médicos Internos Residentes (MIR) de los Hospitales de Cataluña hacia la Especialidad de Urgencias y Emergencias“, realitzat pel Dr. D. Iturriza.

Des de la Xarxa de Santa Tecla es vol l’excel·lència d’aquests treballs d’investigació gràcies a l’esforç dels autors, sota la tutorització de la Tècnica de Salut de la Xarxa de Santa Tecla, la Dra. Gemma Flores.

Posteriorment es va realitzar l’Acte de Comiat institucional dels residents de quart any que finalitzen aquest pròxim mes de maig, on es va destacar la professionalitat i responsabilitat dels residents durant tot el procés d’especialització. Des de la Direcció del centre i els seus responsables docents es va fer ressò i agraïment de la gran capacitat adaptativa que han demostrat sobretot aquest any de pandèmia, i la seva vàlua com especialistes en Medicina Familiar i Comunitària.

Des de la Unitat docent de Medicina de Família de la Xarxa de Santa Tecla es treballa per garantir una formació transversal, centrada en el pacient i honesta, garantint la participació en recerca del metge resident.