L’àrea de la dona de l’hospital del Vendrell, entre les millors de l’Estat

La humanització del part i l’atenció íntegra a la dona l’ha fet mereixedor del premi Hospitales Top 20

Per . Actualitzat el

L’atenció i acompanyament de les dones abans, durant i després del part així com la vetlla pel part respectat han fet que l’àrea de la dona de l’hospital del Vendrell hagi estat guardonada com una de les millors d’Espanya.

L’àrea de la dona treballa des de bon inici perquè les futures mares tinguin el part que desitgen tenir en un entorn segur i envoltades d’un equip molt ben format en l’àrea obstètrica i conformat per professionals que respecten el dret de les dones en aquest procés. L’Hospital del Vendrell compta amb sales de dilatació molt grans on es promou que el part esdevingui de la manera més natural possible, sense intervenció sanitària si és possible, és a dir, l’àrea de la dona aposta pel part el menys medicalitzat possible. Les sales de dilatació estan pensades per oferir la millor comoditat durant el part a la mare i preserven el moviment de la mateixa durant el mateix, el qual facilita que el nadó pugui passar per totes les zones anatòmiques de forma natural abans de sortir. D’aquesta manera, l’àrea de la dona del Vendrell treballa per respectar els parts naturals. També quan aquests es produeixin per cesària, l’equip treballa per què aquesta mena de part es produeixi de la manera més natural possible i es promou el pell amb pell entre la mare i el nadó i també amb el par

La covid-19 ha obligat a canviar certs protocols establerts a l’hospital. Els casos positius es traslladen a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Quan el trasllat no és possible, s’utilitza un circuit que s’ha habilitat per aquests casos. Les mares sempre poden anar acompanyades d’altres persones.