El confiament comarcal s’allarga fins al 26 d’abril i es mantenen la resta de mesures ja establertes

Salut considera que cal allargar les restriccions de mobilitat una setmana per aconseguir poder alliberar la pressió als hospitals i a les UCI.

Per . Actualitzat el

El govern ha decidit aquest divendres mantenir el confinament comarcal a partir de dilluns i durant set dies més. Segons l’evolució de les dades epidemiològiques, el govern valorarà iniciar aixecar les restriccions de la mobilitat a partir del 26 d’abril.

 “Hem entrat en una etapa d’estabilització”, ha assegurat en roda de premsa el secretari general del departament de Salut, Marc Ramentol, que ha assegurat que no hi ha hagut una acceleració important de contagis després de Setmana Santa. Per Armengol, “cal doblegar la corba de pressió assistencial a les UCIs i ara cal entrar en una etapa de regressió” per alliberar ingressos i UCIs. “Per això s’ha proposar mantenir les mesures vigents set dies més”, ha assegurat, confirmant que es prorroga el confinament comarcal set dies més, esperant la millora de les xifres de malalts ingressats i a les UCIs.

La decisió arriba després que el Procicat tingués sobre la taula la possibilitat d’ampliar les restriccions de la mobilitat de comarques a vegueries (Girona, Alt Pirineu i Aran, Lleida, Catalunya Central, Penedès, Àrea Metropolitana de Barcelona, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre). Finalment s’ha decidit optar de moment per mantenir la situació de confiament comarcal una setmana, tot i que se seguirà estudiant en els propers dies si es pot ampliar la mobilitat més enllà de les comarques.

“Quan la situació epidemiològica ho permeti, s’adaptaran les mesures a cada territori. No podem plantejar l’obertura fins que no constatem que hem passat el pic de contagis i assistencial”, ha insistit Ramentol.